Afbeelding

Stichting Watertoren Dirksland doet mee met Prins Bernhard Cultuurfonds

Algemeen 223 keer gelezen

Van 28 mei tot en met 5 juni doet Stichting Watertoren Dirksland mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Stichting Watertoren Dirksland voert actie om een uitkijkpunt boven in de watertoren en een expositieruimte in het watervat te realiseren en open te stellen voor publiek.

Iedereen in de omgeving van Dirksland kent de Watertoren. Dat fijne gevoel van ‘Bijna thuis’. Binnenkort is het meer dan nostalgie. Meer dan een monument.

De Stichting Watertoren Dirksland heeft ambitieuze plannen met de watertoren. Zij wil van de toren de meest unieke watertoren van Nederland maken deze dusdanig te ontwikkelen dat het opnieuw een begrip wordt. “Zien we elkaar bij de Watertoren?” De uitkijktoren staat op de ‘Must See’-lijst voor toeristen op het eiland. Een unieke hotspot op Goeree-Overflakkee.

Deze ambitieuze plannen kosten veel geld. De Stichting Watertoren Dirksland heeft een subsidieaanvraag ingediend bij de Provincie Zuid-Holland voor een bijdrage in de renovatiekosten. In juni wordt daar de uitslag van verwacht. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee heeft een bedrag voor de toren gereserveerd. Maar daarmee zijn nog steeds niet alle kosten gedekt. Daarom maakt de Stichting dankbaar gebruik van alle mogelijkheden die vanuit fondsen als het Prins Bernhard Cultuurfonds worden geboden om zoveel mogelijk giften te verzamelen.

Er wordt ook nagedacht over andere ludieke manieren om het benodigde bedrag binnen te halen. De Stichting gaat een ANBI-status aanvragen en krijgt binnenkort een eigen website waarop ook alle plannen terug te vinden zijn.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op dezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

De link (scan onderstaande QR-code) naar de digitale collectebus is te gebruiken van 28 mei t/m 5 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant