Dit peloton aan fietsers in bijpassend tshirt is klaar voor de GO Garreltocht. Doe je ook mee?   Foto: Sam Fish
Dit peloton aan fietsers in bijpassend tshirt is klaar voor de GO Garreltocht. Doe je ook mee? Foto: Sam Fish © Sam Fish

Fiets mee tijdens de eerste GO Garreltocht!

Algemeen 247 keer gelezen

In het Paasweeken was er eindelijk weer eens een evenement: De Flakkeese Streekrun. En het vervolg ervan staat ook voor de deur. Een groot succes, maar alleen voor wandelaars en hardlopers. En de fietsers willen ook wel iets leuks gaan doen.

Door Sam Fish

Daarom is de organisatie van de Streekrun met een nieuwe culturele en sportieve activiteit gekomen. Je kunt van 25 juni tot en met eind september namelijk mee gaan doen aan de GO Garreltocht! Een tocht die je kunt afleggen op de fiets, met de scootmobiel, skatend of met welk rollend vervoersmiddel dan ook. Als het wielen heeft en over het fietspad mag kun je meedoen!

GO Garreltocht
De naam doet misschien wat vragen opkomen. “Een garrel is een slag in je wiel,” verduidelijkt Bertrand van den Boogert van het Streekmuseum. “Dat is natuurlijk niet handig voor zo’n tocht, maar we vonden het een leuke naam. Het is een lekker Flakkees woord en het allitereert wel lekker. Maar als je een garrel in je wiel hebt, kun je dat beter eerst laten repareren voordat je meedoet.”

Voor de Garreltocht zijn zes routes uitgezet tussen de 30 en 110 kilometer. “Een rondje oost, een rondje midden, een rondje west, een combinatie daarvan en een rondje over het hele eiland,” vertelt Ben de Neef. Ook hij doet namens GO Sports 2020 weer mee met de organisatie. Het is wederom een samenwerking tussen diverse partijen. Zo heeft Fitr van Adviesgroep De Vogel zich weer aangesloten bij de activiteit. En natuurlijk zijn het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en GO Sports 2020 van de partij. Maar nu doen ook Brouwerij Solaes, Goed voor Goed, reclamebureau Dink en Peter Vroegindeweij mee. En dat allemaal met financiële steun van de gemeente.

Goodiebox
Meedoen met de GO Garreltocht is heel simpel. Schrijf je in via de webshop van het Streekmuseum voor € 14,95 per persoon. Je krijgt dan vóór de tocht een goodiebox thuisgeleverd ter waarde van 20 euro. Hierin zit een heerlijk biertje van Solaes, een pakje kruukplaetjes voor onderweg en een limited edition t-shirt van de tocht! En natuurlijk krijg je ook alle routes via de mail. Dan kun je voor jezelf kiezen welke route je wilt doen, maar je kunt ze natuurlijk ook allemaal afleggen.

Fiets je mee? Wacht dan niet te lang met inschrijven. De Flakkeese Streekrun was binnen drie dagen uitverkocht. En ook hier geldt: op is écht op. Er zijn in totaal 500 goodieboxen klaargemaakt. Aanmelden kan vanaf nu via www.streekmuseum.nl/winkel en kijk daar onder het kopje ‘inschrijven’. Wel vooraf even goed rekken en strekken he? We willen natuurlijk geen blessures.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant