Er zijn twijfels onder over de uitslag van de stemming door het wegvallen van de internetverbinding bij een lid van het CDA ..
Er zijn twijfels onder over de uitslag van de stemming door het wegvallen van de internetverbinding bij een lid van het CDA ..

Geen herstemming Bioboardfabriek

Algemeen 293 keer gelezen

Goeree-Overflakkee De VKGO diende tijdens de laatstgehouden raadsvergadering een ‘ordevoorstel’ in, wat betrekking had op de gang van zaken rond de stemming over de komst van de Bioboardfabriek van Comgoed in Oude Tonge. Er zijn twijfels onder de bevolking over de uitslag van de stemming, aldus De Vos, omdat onder meer door het wegvallen van de internetverbinding bij een lid van het CDA de stemming niet transparant was gebeurd.

Voor de toehoorders was de gang van zaken ook niet goed te volgen geweest. De Vos deed dan ook via dit voorstel een oproep tot een herstemming, waarmee meer duidelijkheid zou worden bereikt.

Raadsvoorzitter Ada Grootenboer voelde daar echter niets voor. Zij stelde dat de stemming aan alle wettelijke eisen had voldaan en dat er geen sprake was van een onrechtmatige besluitvorming. Het wegvallen van de internetverbinding was een geval van domme pech. Een raadslid moet nu eenmaal digitaal aanwezig zijn om zijn stem uit te kunnen brengen en dat was nu even niet het geval. Bovendien zou, gezien de stemverhouding van 14/12, een herstemming niets aan de uitslag veranderen, zo meende zij. De Vos was het niet met haar eens, en kondigde aan in ieder geval voor de volgende raadsvergadering een motie over dit onderwerp in te dienen.
(door Dorien Kickert)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant