Afbeelding

Lezers schrijven: Groep Jan Zwerus boos

Algemeen 242 keer gelezen

Op de website van ‘Groot Goeree-Overflakkee’ stond dinsdag 25 mei een ingezonden brief van Groep Jan Zwerus, waarin vooral wordt uitgehaald naar ondergetekende.

Allereerst een beetje jammer dat Groep Jan Zwerus via een ingezonden brief alsnog zijn gelijk wil halen. Het debat had in de raadsvergadering van 20 mei al plaatsgevonden en de motie is met grote meerderheid verworpen, dus niet alleen Vitale Kernen heeft tegengestemd.

En niet omdat we als Vitale Kernen gedupeerden van de toeslagenaffaire niet willen helpen of tegemoet willen komen. Zoals ondergetekende ook in de raadsvergadering heeft gezegd: iedereen wil deze gedupeerden helpen. En daarop is de VKGO geen uitzondering. Alleen.. uitvoering van deze motie zou deze mensen juist niet helpen. En voor de goede orde, het voorstel van de VNG waarnaar de motie van groep Jan Zwerus en ABB refereert is niet 1: 1 overgenomen; een aantal belangrijke zinnen met name rond de juridische kaders en uitvoerbaarheid zijn uit het voorstel weggelaten.

Ten tweede vindt ondergetekende de bewoordingen in de ingezonden brief van Groep Jan Zwerus jegens haar beneden alle peil. Het is niet de gewoonte om via ingezonden brieven te reageren, maar gezien de bewoordingen die er gebruikt zijn vraagt dit om een tegenreactie.

Waarom heeft Vitale Kernen tegen deze motie gestemd?

Ten eerste: door deze gemeente zijn er al meerdere oproepen gedaan om zich te melden als men gedupeerde van deze affaire is en hulp nodig heeft.

Diverse mensen zijn nu dan ook bekend bij onze gemeente. De wethouder heeft aangegeven dat er vol wordt ingezet om deze mensen te helpen, er wordt maatwerk geleverd, iets dat we allemaal ook heel graag willen. Gedupeerden worden in deze gemeente dus al geholpen.

Verder had de VNG, zoals Groep Jan Zwerus ook in zijn ingezonden brief vermeldt, een paar dagen voor de raadsvergadering een brief rondgestuurd waarin aan gemeenten werd gevraagd te wachten met het treffen van afzonderlijke regelingen en de landelijke aanpak te volgen. Het zou het proces alleen maar nog ingewikkelder maken en ook tot vormen van rechtsongelijkheid kunnen leiden. Iets wat wij als Vitale Kernen ons heel goed konden voorstellen. Met andere woorden: uitvoering van de ingediende motie zou deze mensen niet helpen, integendeel. Nog meer verschillende regelingen in het land over dit beladen dossier moeten wij juist voorkomen.

Populistisch, de motie klinkt inderdaad sympathiek, maar….

Je hoeft geen CEO te zijn geweest om te bedenken dat deze motie de gedupeerde mensen op Goeree Overflakkee niet zou helpen.

En om ondergetekende via een ingezonden brief zwart te maken siert Groep Jan Zwerus niet.

Akkie Krouwel, Raadslid Vitale Kernen GO

Richtlijnen ‘Lezers schrijven’
Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst wordt de brief in de krant en/of op de website ondertekend met ‘naam en adres bij de redactie bekend’. Plaatsing geschiedt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant