Afbeelding

Live gitaarconcert van Nathasja van Rosse & Alexandru Grecu zaterdag 29 mei om 20.00 uur via Zoom

Algemeen 289 keer gelezen

Nathasja van Rosse en Alexandru Grecu treden samen live op en spelen o.a. muziek van Johan Sebastian Bach, Astor Piazzolla en Luise Walker. Via Zoom kom je bij de gitaristen thuis wat zorgt voor een intieme maar ook interactieve voorstelling. Tijdens het concert kan je alvast vragen stellen via de chat die Nathasja en Alexandru na afloop zullen beantwoorden, een mooie kans voor het publiek! 

De Roemeense Alexandru Grecu zal het voorprogramma verzorgen met muziek van Bach, Enescu en Piazzolla. Intussen heeft Alexandru maar liefst tachtig prijzen gewonnen op (inter)nationale festivals als Rago Guitar Competition, Forum Gitarre Wien en International Guitar Festival Rust en verzorgde hij het voorprogramma bij Costas Cotsiolis. Bij bekende gitaristen als Marcin Dylla, Judicael Perroy, Alvaro Pierri, Costas Cotsiolis en Carlo Marchione volgde hij masterclasses. Alexandru kreeg zijn eerste lessen van Valentin Pop maar nu studeert hij bij Gabriel Bianco aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het hoofdprogramma zal bestaan uit werken van Walker, Piazzolla, Andrusko en Depreter. Ook zal Nathasja van Rosse (NL) drie amuses spelen van haar eigen composities. In haar zoektocht naar ultieme schoonheid blijft zij zich vernieuwen en schrijft zij nog altijd eigen composities die binnenkort uitkomen op haar nieuwe cd. De twee eerder verschenen cd’s van Nathasja bevatten naast eigen werk ook speciaal voor haar gecomponeerde werken. Op jonge leeftijd gaf zij al gitaarconcerten en in 1999 sloot ze haar masters af bij Zoran Dukic in Den Haag. Ook volgde Nathasja masterclasses bij gitaarvirtuozen als David Russell, Alvaro Pierri, Pavel Steidl en Carlo Marchione en gaf zij recitals in Amerika, Canada, Duitsland, Turkije, Oostenrijk, Griekenland en Nederland. Nathasja geeft op bezielende wijze leiding aan haar Gitaaracademie met vestigingen in Rotterdam en Capelle a/d IJssel.

Tickets voor dit unieke concert zijn te reserveren via eventbrite.nl voor €9,95. Kijk je met meerderen? Fijn als je twee tickets afneemt, je steunt de gitaristen en de voortgang van deze gitaarconcerten. Probleem met betaalsysteem van Eventbrite? Stuur een mail naar gitaristenpodium@gmail.com

Voor meer informatie bezoek Nathasja’s website: www.vanrosse.com of de website van De Gitaaracademie: www.degitaaracademie.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant