Afbeelding

In gesprek over zo lang mogelijk thuis wonen

Algemeen 133 keer gelezen

Net als de rest van het land vergrijst Goeree-Overflakkee in snel tempo. Dat vraagt iets van ons allemaal. Van zorg, welzijns- en woonorganisaties, van bedrijven, van overheidsinstanties en van inwoners. Het vraagt iets van hoe we zorg, ondersteuning en wonen organiseren en wat we voor elkaar doen. Om richting de toekomst hierop goed voorbereid te zijn en te blijven, willen diverse betrokken organisaties met inwoners in gesprek. Op dinsdag 15 en op maandag 21 juni. Aanmelden kan via www.paulina.nu.

Meepraten?
Ga in gesprek over zo lang mogelijk vitaal thuis blijven wonen. En over de toekomst van zorg, ondersteuning en wonen voor ouderen. Wat heeft u nodig om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen? En wie is daar verantwoordelijk voor? Wat kunt u hierin zelf betekenen? Wilt u uw ideeën delen en het gesprek aan gaan? Schuif dan aan bij de interactieve gesprekken.

Waar en hoe?
Als de RIVM COVID-19-richtlijnen het toelaten, worden er op dinsdag 15 juni fysieke sessies georganiseerd. Op drie locaties verspreid over het eiland. Waar voldoende de ruimte is om het gesprek met elkaar aan te gaan.

Hieronder een overzicht van de sessies waarvoor u zich kunt aanmelden:
- 10.30-12.00 uur: Houten Kaap, Ouddorp (60 jaar en ouder)
- 13.30-15.00 uur: De Grutterswei, Oude-Tonge (60 jaar en ouder)
- 15.30-17.00 uur: Oude Raadhuis, Middelharnis (60 jaar en ouder)
- 18.30-20.00 uur: Oude Raadhuis, Middelharnis (35 tot 60 jaar)

Wilt u liever online het gesprek voeren, dan kan dat ook. Geef dit dan aan bij uw aanmelding. Op maandag 21 juni zijn er drie gesprekken:
- 10.00-11.00 uur (60 jaar en ouder)
- 15.00–16.00 uur (60 jaar en ouder)
- 20.00-21.00 uur (35 tot 60 jaar)

Aanmelden vóór 8 juni
Gezien de richtlijnen en ten behoeve van een goede dialoog is het aantal deelnemers beperkt. Dus wilt u meedenken, laat dan voor 8 juni uw gegevens achter. Dan neemt de gespreksleider contact met u op.

Toekomstbestendig leven
Toekomstbestendig leven voor ouderen op Goeree-Overflakkee is een onderwerp waar Paulina.nu al langere tijd aandacht voor vraagt. Na het webinar en de presentatie van het rapport, staat het eerste halfjaar van 2021 in het teken van het bepalen van de vervolgacties. Doel hierbij is om te komen tot een uitvoeringsagenda en een plan van aanpak.

De gesprekken zijn een initiatief van de betrokken organisaties bij dit project, namelijk CuraMare, gemeente Goeree-Overflakkee, Oost West Wonen, Paulina.nu, stichting ZIJN en Zorggroep Haringvliet. Zij zien net als veel anderen in dat het nodig is om samen in actie te komen. Zodat langer zelfstandig thuis wonen op Goeree-Overflakkee niet blijft bij dagdromen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant