Wethouder Daan Markwat onthulde het logo van de VVE Diekzigt.
Wethouder Daan Markwat onthulde het logo van de VVE Diekzigt.

Logo VVE Diekzigt onthuld

Algemeen 230 keer gelezen

Middelharnis- Een prachtig appartementencomplex, op een prachtige locatie, in een prachtige omgeving. Deze superlatieven slaan op ‘Diekzigt’, het appartementencomplex waarvan vorige week het VVE logo door wethouder van ruimte, milieu en wonen Daan Markwat werd onthuld.

Door Henk Blanke

In januari 2020 werd de eerste paal geboord. Niet geslagen, omdat dat onherstelbare schade aan de belendende percelen zou veroorzaken. Precies negen maanden later, in oktober 2020, werd het complex opgeleverd en konden de kopers hun paleisje in gebruik nemen. Want paleisjes zijn het, stuk voor stuk. Diekzigt heeft drie woonlagen met appartementen variërend van 75 tot 125 vierkante meter. De voorkant kijkt uit op het altijd levendige Beneden Zandpad. Daar zijn ook een winkel en een kantoor gevestigd. Aan de achterkant kijken ze uit op het Gedempt Kanaal. Zonnepanelen, warmtepomp en HR+++ glas zorgen voor duurzaamheid, iets wat past in het energieplaatje van de gemeente.

VVE
Ook al betreft het maar een gering aantal eenheden, ook Diekzigt moet een VVE hebben. Dat daarbij een logo hoort is niet gebruikelijk, maar, kenmerkend voor de sfeer onder de bewoners, daar werd wel toe besloten. De D (van diek) en de Z (van zicht) werden in elkaar verweven. En zo prijkt nu het logo boven de ingang van het complex. Deze bevindt zich overigens aan de kant van het Gedempt Kanaal.

Waar namen als Bellevue, Chapeau en Little Rose in het verleden bekendheid verwierven, staat nu Diekzigt, een appartementencomplex dat een aanwinst is voor het centrum van Middelharnis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant