Afbeelding

Koningsspelen Oude-Tonge

Algemeen 412 keer gelezen

Net als vorig jaar was het weer een Koningsdag zoals men dat in Oude-Tonge niet gewend is. Gezelligheid bij de tent op de Kaoi is toch wat de inwoners van Oude-Tonge het liefst zien. Toch heeft Oranjevereniging Oude-Tonge er weer een leuke dag van gemaakt. 

Op vrijdag 23 april hebben ze in samenwerking met de scholen de oudere mensen bij ’t Getij een feestelijke ochtend kunnen geven. De kinderen hebben spelletjes gedaan voor de deur, waardoor er veel te zien was voor de bewoners van ’t Getij. Het is leuk om te horen dat de bewoners er zo van genoten hebben.

Op Koningsdag zelf is een ieder vanuit zijn eigen huis gestart met een oranjeontbijt en het zingen van het Wilhelmus. Daarna was er een speurtocht door het dorp. Winkeliers hadden letters verstopt in hun etalages en op een aantal plekken waren er bewoners die een spelletje verzorgde voor de kinderen. We zagen stralende gezichten zowel bij de 200 kinderen als bij de ouders en opa’s en oma’s.

In de middag waren er 100 kinderen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar die zich hebben uitgeleefd bij de “Survival of de fittest” op en rond het sportpark de Koepel. Zo snel mogelijk het parcours af leggen was hier het doel. Van alle groepjes waren FC Gratjes ( Robin de Koning, Jim Stroom, Sven Winkels,Brent Noteboom) de snelste. Gevolgd door de oranje tompouzen (Jasmijn vd Linde, Maite van Hooff, Elle Vavier en de meidengang ( Maud Kieviet, Romy Pollemans, Tessa Vervloed, Marieke de Baar).

Ze hebben dit kunnen organiseren mede dankzij de samenwerking met de honk- en softbalvereniging The Islanders, voetbalvereniging DBGC en de onderhoudsploeg van MTB FLAKKEE Oude-Tonge die hun terrein beschikbaar hebben gesteld. In het bijzonder danken ze hiervoor ook tennisvereniging ‘t Westrak, die én hun accommodatie beschikbaar stelde én aanwezig waren om de kinderen te laten genieten van een tennisactiviteit.

Dit alles is mogelijk gemaakt dankzij de donatie van een aantal bedrijven uit Oude-Tonge die een financiële bijdrage hebben geleverd. Daarnaast hebben ze van een groot aantal bewoners een digitale bijdrage mogen ontvangen. Mede daardoor hebben ze elk deelnemend kind na afloop kunnen voorzien van een aardigheidje. Net als een ieder kijkt ook Oranjevereniging Oude-Tonge weer uit naar Koningsdag 2022. ze hopen jullie dan weer te zien in de feesttent op de Kaoi. De foto’s zijn terug te vinden op www.ovot.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant