Afbeelding

Virtueel op de koffie bij De Gitaaracademie

Algemeen 165 keer gelezen

Terwijl het weer nog grillig is zoals het virus, zorgt het team van De Gitaaracademie voor vrolijke maar vooral ook verbindende noten. Afgelopen maanden hebben zij hun creativiteit ingezet voor het maken van leuke en informatief muzikale groepsevenementen. Steeds meer lonely guitarists vinden hier aansluiting bij en inmiddels zijn er niet alleen deelnemers uit heel Nederland maar haakt Europa ook aan! Het is een soort sfeervol virtueel op de koffie gaan en daarbij samen heerlijk in de snaren gaan.

‘Dat is reden voor ons,’ zegt Nathasja van Rosse (oprichtster De Gitaaracademie en bedenker van dit format) ‘om hier voorlopig mee door te gaan. Het brengt zoveel plezier en zelfs troost om samen bezig te zijn met muziek, al is het dan online’. Daarom zullen wij komende maanden weer een aantal verschillende workshops, webinars en Open-Mics organiseren. In al deze Zoom-Sessies, zoals we de online groepsevenementen genoemd hebben, ga je met anderen actief aan de slag met je gitaar.

Op 22 april a.s. geeft Nathasja de workshop “Break a Nail”. Voor gitaarspelen heb je lange nagels nodig en het is een heel gedoe om die te repareren of in vorm te houden. We krijgen zoveel vragen daarover dat we besloten om een workshop aan te bieden. 

Op 7 mei duiken we in rechterhandtechnieken voor klassieke gitaar om de toon op je gitaar zo mooi mogelijk te maken. En op 21 mei komt de eerste Flamenco workshop waarin niemand minder dan ster flamencogitarist Mischa Cok het spelen van de kenmerkende akkoordaanslag, de z.g. Rasgeuado techniek, uitlegt voor iedereen die al wat gitaar speelt. In een latere workshop zal hij voor flamencogitaristen een workshop geven die dieper op het Compass en de diverse aanslagen ingaat. 

We sluiten het seizoen voor de zomer af op 18 juni met een laatste Open-Mic sessie waarin deelnemers zelf een concertprogramma spelen. Iedereen is welkom, alle niveaus, alle stijlen gitaarspel (er werd zelfs gezongen de laatste keer) en alle leeftijden. ‘Het is altijd een feestje’ aldus deelneemster Johanna, ‘en ik wil geen enkele missen omdat ik daarna zoveel inspiratie heb dat ik gelijk weer beter speel’. We nodigen iedereen uit om elkaar met passie voor de gitaar online te ontmoeten tijdens een Open-Mic (deelname en toehoren gratis), een webinar of interactieve workshop. Kom ook ‘op de koffie’ en geniet van wat wél kan met muziek in deze tijd! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant