Afbeelding

BREStheater viert de kracht van theater een jaar na corona-sluiting

Algemeen 148 keer gelezen

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters in de hele wereld hun deuren sluiten vanwege Corona. Nu één jaar later wordt er in meer dan 60 landen op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Zuid-Afrika tot Australië en van Mexico tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan. Uiteraard doet BREStheater hieraan mee! 

Op 13 maart om 20 uur speelt daarom Tim Ros, o.a. van TaylorMade, Wit Konijn Rood Konijn via een livestream. Op deze manier wil BREStheater ook jong talent de kans bieden om een uniek stuk te spelen.

De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. Tim opent ter plekke, op het podium, deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. Samen met het publiek (personeel) ontdekken ze tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit ‘Wit Konijn Rood Konijn’ van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door ander acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen. 

Over Tim:
Er is weinig wat Tim niet kan. Muziek maken, spelen in het theater, zingen en dansen. Het publiek leerde hem kennen tijdens Pijn, humor en de rest in BREStheater. Toen zagen we al een glimp van wat dit jonge talent te bieden heeft. Meer dus van Tim op 13 maart.

Quote schrijver:
“Ik vind het fantastisch en het is overweldigend en hoopvol dat er zoveel theaters zullen deelnemen. Ik hoop dat dit wat licht brengt aan het einde van de donkere tunnel.” – Schrijver Wit Konijn Rood Konijn Nassim Soleimanpour.

Livestream: 
Vanaf € 5,- kun je deze unieke wereldwijde gebeurtenis bekijken en ondersteun je jong talent. Kaarten zijn vanaf maandag 07 maart verkrijgbaar via brestheater.nl 

Op de dag van de voorstelling wordt per mail de juiste toegangslink naar de livestream verzonden.

De voorstelling wordt samen met Aurora Nova geproduceerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant