Een greep uit de stenen voor Stellendam. Foto: NIEN Fotografie
Een greep uit de stenen voor Stellendam. Foto: NIEN Fotografie NIEN Fotografie

Happy Stones zijn meer dan zomaar leuke steentjes die je overal tegenkomt

Algemeen 1.394 keer gelezen

Al een jaar is een team van creatievelingen bezig het eiland te verblijden met Happy Stones. Maar nu kun je ze zelfs inruilen voor iets lekkers of leuks!

Door Sam Fish

Een Happy Stone is een steen die geverfd is en rondzwerft in de natuur, met daarop een zonnetje, een lieveheersbeestje of een mooie tekst. Er worden soms speciale themastenen gemaakt en nu worden ze zelfs een heus betaalmiddel!

Ruilen voor iets lekkers?

De eigenaar van ‘t Wapen van Stellendam vond het een leuk idee om van de stenen een soort tegoedbon te maken. Hij zocht daarom contact met Jeanien de Gast-Struijk, initiatiefneemster van Happy Stones GO. “Ik ben meteen aan de slag gegaan om speciale stenen te maken,” vertelt ze. “Als iemand een steentje vindt, mogen ze het bij ‘t Wapen inleveren voor wat er op het steentje staat bij voorbeeld een broodje kroket of zelfs een diner voor twee!”

Ruilen voor iets leuks?

Baal je dat je niet in Stellendam woont en dat je nu de actie misloopt? Geen zorgen, er is namelijk ook een eilandbrede actie gestart door T-Toys in Dirksland! Jessica Boom heeft voor de winkel in Dirksland tien speciale stenen gemaakt en die zijn verstopt op diverse plekken van Middelharnis tot Ouddorp. Heb je zo’n steen gevonden? Neem dan contact op met T-Toys, er ligt een bijzondere verrassing op je te wachten.

“We hebben hier een bak met kleine cadeautjes van ongeveer 5 euro. Ze mogen dan wat uitzoeken,” zegt Erna van der Valk, eigenaresse van T-Toys in Dirksland. “Als de actie een succes is, dan doen we gewoon nog een rondje maar dan aan de andere kant van het eiland.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant