Afbeelding
Fotograaf cornelies

Nieuw PRAKTIJKPABO LIVE voor studiekiezers

Algemeen 206 keer gelezen

Om toekomstige leerkrachten goed te informeren start de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) i.s.m. met diverse basisscholen uit regio Zeeland/Hoeksche Waard/Tholen/regio Rotterdam Praktijkpabo-Live. Op 3, 4 en 9 maart 2021 van 19.00 – 20.00 uur kunnen belangstellenden online kennis maken met de Praktijkpabo.

Tijdens de online avonden ontdekken belangstellenden het basisschoolleven door de ogen van studenten Praktijkpabo, vanaf de basisschool. Ze krijgen een digitaal kijkje in het leven op een basisschool. Daarnaast ervaren ze hoe o.a. de studentenbegeleiding door de betrokken basisschool en de CHE wordt vormgegeven.

Studiekiezers ontdekken of deze variant van de opleiding Leraar Basisonderwijs bij hen past. De avonden zijn ook interessant voor belangstellenden die interesse hebben voor de voltijd-, deeltijd- of zij-instroomopleiding Leraar Basisonderwijs.

Er is behoefte aan leerkrachten op christelijke basisscholen in Zeeland die kunnen bijdragen aan de identiteit van de school en hun geloof handen en voeten kunnen geven in de klas. Daarom werken schoolverenigingen samen met de CHE om studenten op te leiden in eigen regio. Gerben, student Praktijkpabo: “Ik heb bewust voor de Praktijkpabo gekozen. Dit vak leer je het beste in de praktijk.” Vanaf de eerste week leren de studenten in de praktijk op een basisschool in de omgeving van hun woonplaats. Studenten reizen één dag in de week voor colleges naar Ede. De andere twee dagen staan in het teken van zelfstudie, samenwerken met medestudenten, lesvoorbereiding en begeleiding.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar che.nl/praktijkpabo-live.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant