Het team van Struijk & Struijk Makelaardij in de zomer van 2020.
Het team van Struijk & Struijk Makelaardij in de zomer van 2020.

Nog net zo gedreven en deskundig als 40 jaar terug

Algemeen 1.308 keer gelezen

Middelharnis - Ze is nog net zo gedreven in haar werk en deskundig als veertig jaar geleden. Neemt ruim de tijd voor een klant die het huis wil verkopen of een taxatie wil laten doen. Irene Kuin van Struijk & Struijk Makelaardij uit Middelharnis verstaat het makelaarsvak, al veertig jaar lang in 2021. Bovendien is ze nu 25 jaar lang zelfstandig ondernemer.

Door Cora de Boed

Haar eerste schreden in het reilen en zeilen rondom woningen van eigenaar te wisselen, zette Irene bij het makelaarskantoor van Marius Jongerius (1981), samen met haar collega’s Corrie en Tiny. Daar heeft ze veel geleerd, vertelt ze in een ontspannen sfeer. En al snel, in 1996, begon Irene na het partnership met Jan Fonk, in het pandje aan de Oostdijk 2, bovenaan de Voorstraat in Middelharnis, het eerste kantoor op Goeree-Overflakkee van Fonk Makelaardij, dat later verhuisde naar Voorstraat 44, op de hoek met de St. Joris Doelstraat in Sommelsdijk. Ook was ze werkzaam in een pand in Middelharnis als ERA makelaardij Struijk & Struijk aan de Beneden Zandpad 13a vanaf eind 2004 en was er ook een kantoor in Ouddorp, Stationsweg 3. Later volgde de opening aan de Langeweg 2a, op de begane grond van de woontoren op het Knooppunt. Op 21 april 2005 om precies te zijn. Struijk & Struijk Makelaardij heeft Irene in januari 2017 overgedragen aan Eldert Reedeker en Peter van den Berg, met dien verstande dat ze nog vijf jaar en desgewenst langer zou blijven. En die jaren duren nog voort.

Eed afleggen
Op 18 februari 1998 legde Irene de eed af in de Rechtbank van Rotterdam en werd daarmee de eerste vrouwelijke makelaar en taxateur in onroerende zaken op Flakkee. Dat werd gevierd in Recreatiecomplex De Staver met familie en vrienden. Irene begon tijdens haar loopbaan op diverse makelaarskantoren aan haar pittige HBO studie Makelaardij in 1994 met de vakken boekhouden, economie, Nederlands, privaat- en publieksrecht, praktijkleer en bouwkunde en vervolgens de vereiste praktijktoetsen, waarbij Leo Tamboer haar zeer goed ondersteunde. Dat dit heel zwaar was in combinatie met haar gezin, moge duidelijk zijn. Maar Irene was bevlogen, ambitieus om haar makelaarstudie tot een goed einde te brengen en daar plukt ze vandaag de dag nog steeds de vruchten van.
Zo gaat ze ook na veertig jaar nog met veel enthousiasme op stap om mensen te bezoeken en te begeleiden in de verkoop van hun huis en vooral het uitvoeren van taxaties voor de banken, waaraan steeds nieuwe eisen worden gesteld en de studie niet is opgehouden na 1998. De mooiste momenten in haar carrière is dat als klanten tevreden zijn en dat ook aan Irene laten merken. Dat geeft haar een fijn gevoel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant