archieffoto
archieffoto Nick Ehbel

Groep Jan Zwerus stelt vragen over promotiefilm Goeree-Overflakkee

Algemeen 933 keer gelezen

Met grote verbazing heeft GJZ vernomen dat de stichting Eilandmarketing, mede namens de gemeente Goeree-Overflakkee, reclamezendtijd heeft gekocht op de NPO. “Ontdek je eigen horizon op Goeree-Overflakkee” is het thema van deze reclamespot en vertelt met prachtige beelden hoe mooi Goeree-Overflakkee is. 

Deze promotiefilm laat de kijker zien hoe aantrekkelijk ons eiland is, in de hoop dat de kijkers ons eiland zullen gaan bezoeken.

GJZ vraagt zich af of het wel gepast is om een promotiefilm uit te zenden tijdens deze sombere en onzekere tijd van een covid-19 lockdown. De mensen worden afgeraden te reizen en en hebben heel andere dingen aan hun hoofd. En rest nog de vraag wanneer er weer gereisd mag worden?

Er is volgens GJZ wederom sprake van belastinggeldverspilling. Televisie-reclamezendtijd kost veel geld. Reclame maken voor Goeree-Overflakkee in januari en tijdens de Covid-19-crisis getuigt van een amateuristisch en van een onnozel gedrag. De stichting Eilandmarketing krijgt van de gemeente 300.000 euro subsidie per jaar, uw belastinggeld. GJZ vindt dat het bestuur van de stichting Eilandmarketing hun beschamende fout goedmaakt door zelf te betalen voor het uitzenden van de promotiefilm op de NPO.

GJZ heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over deze kwestie. De vragen zijn te lezen op GJZ Facebook of op de website www.groepjanzwerus.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant