Afbeelding

Burgemeester Ada Grootenboer leest online voor het Prentenboek van het jaar

Algemeen 196 keer gelezen

Goeree-Overflakkee – Op donderdag 21 januari om 9.00 uur leest burgemeester Ada Grootenboer via een livestream van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta voor uit Coco kan het! Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari. Elk jaar wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek aandacht geschonken aan het belang van voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Dit jaar is de burgemeester gevraagd om online voor te lezen; “Voorlezen is enorm belangrijk om kinderen vertrouwd te maken met taal en boeken.

Als je een jaar lang elke dag een kwartier lang voorleest, leert je kind wel 1.000 nieuwe woorden. En je kunt hier al mee beginnen als je kind nog een baby is. Vroeger las ik mijn kinderen altijd voor en ook mijn kleinkinderen. Een rustig en gezellig moment samen wat ook nog er leerzaam is. Het zorgt er ook voor dat je kind een betere basis heeft als hij of zij naar de basisschool gaat. Daar werk ik natuurlijk graag aan mee.” aldus burgemeester Grootenboer. 

Over Coco kan het!
Coco kan het! is een prachtig geïllustreerd prentenboek van Loes Riphagen. Het verhaal gaat over de kleine Coco; Hei is een grote dag voor haar. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Een verhaal over durf, de wijde wereld en je grenzen verleggen.

Alle informatie op een rijt:
Datum: donderdag 21 januari 2021
Locatie: online
Aanvang: 9.00 uur
De gratis livestream is toegankelijk via de website van de bibliotheek www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant