"Het patroon was doorbroken en Kliko, oren in de lucht, liet zich door een enkele explosie niet van de wijs brengen."
"Het patroon was doorbroken en Kliko, oren in de lucht, liet zich door een enkele explosie niet van de wijs brengen."

Column Frank/Janine - Bankhangen

Algemeen 352 keer gelezen

Ik dacht aan te sluiten bij de actualiteit van de jaarwisseling, meer schade of toch een kentering? Hondje Kliko wist al. Die wordt schichtig, als in oktober het knalseizoen begint. Met de afkondiging van het vuurwerk-verbod knetterde het nog eventjes. Maar toen werd het stil. Het patroon was doorbroken en Kliko, oren in de lucht, liet zich door een enkele explosie niet van de wijs brengen.
Wij kennen de traditie om naar mijn ex-schoonfamilie in België te vluchten waar ze rond oud- en nieuw niet zo krampachtig doen (vuurwerk mag daar jaar rond). Bonus dit jaar was het unieke knuffelcontact én gebod binnen 48 uur terug te zijn (daarmee voorkomend dat de virusgolf over de zuidgrens klotst).
Zeldzame lichtpuntjes van echt contact worden oogverblindend. Kerstavond bij een vriend; met zijn positieve corona-test van 6 weken terug beschouw ik hem veilig.
Nu maar weer bankhangen met een boek. Nadat er zoveel zijn platgevallen vermoeit de ongedurigheid van plannenmakerij me. Wachten op groepsimmuniteit of de uitnodiging voor een prik. Ik hoor immers niet tot een groep die voorrang kan claimen.
Ons schaderapport levert de burgemeester in de nieuwjaarstoespraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant