Afbeelding

Postduivenhoudersvereniging De Reisduif

Algemeen 356 keer gelezen

Sommelsdijk - Deze vereniging dateert van het jaar 1936, van voor de tweede wereldoorlog dus. Oud, maar nog steeds springlevend. Vanwege Covid-19 kunnen ze dit jaar in het stille seizoen geen shows of andere activiteiten organiseren en dat is niet leuk voor hun leden.

Zij troosten zich met het feit dat dit voor alle duivenminnende liefhebbers in Nederland geldt en ver daarbuiten. De duivensport kun je tot hoge leeftijd beoefenen. Het is een sport voor jong en oud. Een sport ook die met zijn tijd meegaat als het gaat om de technologie van het constateren, de verzorging van de duiven en het vervoer naar de losplaats. De duiven leggen de afstanden in steeds kortere tijden af en is goed te vergelijken met de wielersport of het schaatsenrijden.

Wat ze in Coronatijd nog wel mogen is het organiseren van een bonnenverkoop. De Reisduif maakt daartoe gebruik van toppigeons.com. Kampioenen, voornamelijk van buiten de eigen vereniging, schenken een jonge duif of een koppel bevruchte eieren, uitstekend materiaal om het eigen hok te versterken. Belangstellenden kunnen erop bieden tot 9 januari om 22.00u. De winnaars zijn degenen die het meeste hebben geboden. Het geld met aftrek van de kosten zijn voor de organiserende vereniging. Dit geld is belangrijk om als vereniging te kunnen blijven bestaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant