Afbeelding

Hapkidotraining Jinmu Kwan Nederland gaat door in aangepaste vorm

Algemeen 198 keer gelezen

Stad aan ’t Haringvliet - Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland traint bij TotalBody Healthcentre in Stad aan ‘t Haringvliet nu in plaats van de gebruikelijke 1.5 uur maar 1 uur per les. Dit komt doordat er, door de huidige Corona maatregelen, geen technieken mogen worden getraind.

De training bestaat naast een stukje fysieke training nu uit trappen, stoten, valbreken en de Poomsae. Een Poomsae is een loopvorm waarin, stoten, blokken, trappen en technieken in verweven zijn. Elke band heeft een Poomsae. Deze 4 onderdelen kun je heel goed met 1.5 meter afstand trainen. De leden blijven zo lekker fit (is heel belangrijk, zeker in deze tijd) en behouden een goede basisconditie zodat we, wanneer het weer mag, meteen kunnen doorpakken met de technieken. Doordat we ons alleen op bovengenoemde oefeningen richten, wordt het niveau daarvan nu veel sneller verhoogd. Daarnaast is het ook een goede uitlaatklep voor de stress die deze periode allemaal (extra) met zich meebrengt. Onze club staat ook garant voor gezelligheid en wederzijds respect. Zoals eerder vermeld trainen wij nu nog aangepast, maar dat weerhoud ons niet van om nu al doelen te stellen en te plannen voor het komende jaar. Te denken valt aan o.a. het wederom organiseren van een BBQ en/of een bezoek aan een restaurant met de hele club, trainen onder supervisie van Grootmeester Lim Chae Kwan in Zuid-Korea en om samen te trainen met diverse andere (Hapkido)verenigingen.

Er is nog ruimte voor nieuwe leden die de martial art Hapkido willen gaan trainen. Of je nu geen, weinig of veel ervaring met Hapkido (in wat voor stijl dan ook) heb. Wij kunnen een goede begeleiding van 5 zwarte banders met jarenlange ervaring in het Jin Mu Hapkido garanderen.

Voor meer informatie, kijk op de website www.Hapkidototalbody.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant