School met “Vroegtijdig Vreemde Talen Onderwijs”
School met “Vroegtijdig Vreemde Talen Onderwijs”

Eben Haëzerschool weer vier jaar Early Bird school blijven!

Algemeen 153 keer gelezen

Goedereede - Al meer dan 8 jaar wordt op de Eben Haëzerschool vanaf groep een Engelse les gegeven. Sinds 2016 is de school ook een erkende VVTO basisschool. VVTO staat voor Vroegtijdig Vreemde Talen Onderwijs.

Minimaal 1 uur per week worden alle kinderen ondergedompeld in de Engelse taal door enthousiaste en gediplomeerde leerkrachten. Jaarlijks is er een English Afternoon en komen internationale gasten om les te geven. Kinderen werken onder andere met het Flat Stanly project en leren communiceren en een relatie op te bouwen met kinderen in andere scholen in Europa die ook Engels leren.

Het instituut Early Bird uit Rotterdam begeleidt en stimuleert de school in deze ontwikkeling. Early Bird werkt ook nauw samen met Nuffic het Europese Instituut voor de talen. Early Bird voert ook de onderzoeken uit om te beoordelen of de school zich volgens de normen een VVTO school mag noemen.

Zo wordt gekeken naar het niveau van de lessen- de activiteiten van de kinderen en de zichtbaarheid van Engels in de school. Tijdens de lessen wordt ook gebruik gemaakt van een grote collectie Engelse boeken; liedjes en spelletjes. In de bovenbouw worden met behulp van zogenaamde CLILL projecten ook volledige vakken zoals wereldoriëntatie, boekbesprekingen en godsdienst in het Engels gegeven.

Vanuit haar visie om de kinderen op te voeden tot verantwoorde wereldburgers vindt de Eben Haëzerschool het waardevol om kinderen al op jonge leeftijd Engels te leren en ook gebruik te maken van de gevoelige periode waarbij kinderen met heel veel plezier en heel makkelijk een vreemde taal kunnen leren.

Plezier en zelfvertrouwen bij het leren en vooral samen spreken van de Engelse taal is dan ook een belangrijk doel. Binnen de school worden de leerkrachten ook begeleid door een ervaren en tot coördinator opgeleide collega.

De Eben Haëzerschool en alle kinderen zijn dan ook trots en blij dat zij na de beoordeling van Early Bird, ook voor de komende jaren weer officiële Early Bird school mogen zijn!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant