Zonder onderschrift
Zonder onderschrift

Vuilnis dumpen is geen daad van verzet

Algemeen 285 keer gelezen

Ik verbaas mezelf; op mijn oude dag nog mild en genuanceerd? Het zal wel corona zijn en hoop dat het snel weer over gaat.

Omdat ik u vorige week op een recensie van een gemeenteraadstuk vergastte, stemde ik donderdagavond af op de praatradio van het stadhuis om te horen hoe een en ander bij onze volksvertegenwoordiging gevallen was. Het ging over hoe burgers actief mee kunnen doen aan ons bestuur. Ik hoorde een club die waarschuwde dat actievelingen niet de overhand mochten krijgen en een ander de ambitie wegzetten als gebakken lucht.

Tussen eens per vier jaar mogen stemmen en telkens een ambtenaar over de vloer om je er bij te halen, daar zal iets tussen zitten. Huiver voor 5G-straling betekent geen postduiven of rooksignalen, tegen mondkapjes is niet vóór corona. Ik probeer dat voor ogen te houden.

Ook in de gemeenteraad grote weerstand tegen een nieuw vuilophaalsysteem. Ze moesten beslissen wat u en ik gaan betalen zonder dat bekend is wat we daarvoor krijgen. Vind ik een beetje een missertje. Neem me mee op weg naar een schonere wereld.

Dan kan vuilnis dumpen in de polder ook niet als verzetsdaad uitgelegd worden.


Door Frank/Janine

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant