Afbeelding

Aanbod fysiotherapiepraktijken verschilt sterk in Zuid-Holland

Algemeen 173 keer gelezen

Regio - Per 10.000 inwoners zijn in Zuid-Holland 6,3 fysiotherapiepraktijken te vinden. Wel verschilt het aanbod sterk per gemeente: van 2,4 praktijken per 10.000 inwoners in Sliedrecht tot 10,2 praktijken in Westvoorne. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer dat eigen gegevens en data van het CBS analyseerde.

Ten opzichte van het aantal inwoners zijn de minste fysiotherapiepraktijken te vinden in Sliedrecht(2,4). Ook in Hendrik-Ido Ambacht is het aanbod schaars met 2,9 praktijken per 10.000 inwoners. De grootste uitschieter in Zuid-Holland is daarentegen de gemeente Westvoorne met 10,2 fysiotherapiepraktijken praktijken per 10.000 inwoners. Ook Leiderdorp (10) en Oegstgeest (9,7) hebben een relatief groot aanbod ten opzichte van het aantal inwoners.

Aanbod Zuid-Holland relatief laag
Zuid-Holland telt - relatief gezien - een laag aantal fysiotherapiepraktijken. Per 10.000 inwoners zijn er 6,3 praktijken te vinden in de provincie. Dit aantal ligt lager dan het landelijke gemiddelde van 6,6 praktijken per 10.000 inwoners.

Fysiotherapie niet in de basisverzekering 
Bas Knopperts van Independer: “Wij horen vaak misverstanden over fysiotherapie. Zo weet lang niet iedereen dat fysiotherapie niet onder de basisverzekering valt en je meestal zelf moet betalen als je hiervoor geen aanvullende verzekering hebt. Er is wel een uitzondering voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Zij krijgen fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste negen fysio-behandelingen altijd vergoed uit de basisverzekering.”

Meer informatie op Independer over het onderzoek: aanbod fysiotherapiepraktijken per gemeente

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant