Joost Visbeen met zijn nieuwste boek 'De tragedie van Dirck Crabeth' . (Foto: Nico J. Boerboom - Gouda)
Joost Visbeen met zijn nieuwste boek 'De tragedie van Dirck Crabeth' . (Foto: Nico J. Boerboom - Gouda) Nico J.Boerboom

Joost Visbeen schrijft z'n tiende roman

Algemeen 573 keer gelezen

Joost Visbeen, oud rechercheur en schrijver van politieromans, heeft een nieuw boek geschreven. Nadat in 2019 zijn 9e boek, "van Cocaïnehandel tot Maffiamoord", was verschenen, kwam vanuit zijn trouwe schare lezers de roep om het tiental vol te maken. Het werd "De tragedie van Dirck Crabeth".

Joost heeft in de voorgaande 9 boeken steeds geput uit misdrijven waarin hij direct of zijdelings betrokken is geweest. De verhalen berusten dus op waarheid en zijn aangevuld met fictieve elementen. Hoewel in zijn boeken de misdrijven worden opgelost, was dat in de praktijk niet altijd het geval. Zijn hoop is altijd gevestigd geweest, dat zich onder de lezers eventueel getuigen bevonden die het echte verhaal zouden kunnen vertellen waardoor de misdrijven alsnog opgelost konden worden. Zijn boek Het Mysterie van De Verdwenen Boerin heeft veel reacties losgemaakt en vele nieuwe aanwijzingen opgeleverd, waarmee een cold case team 25 jaar na de verdwijning opnieuw onderzoek heeft gedaan. Helaas is de verdwijning tot op de dag van vandaag een mysterie gebleven.

De trouwe fans van Joost’s boeken zullen in dit nieuwe boek ongetwijfeld zijn bekende schrijversstijl ontdekken, doch zullen zij in vergelijking met de voorgaande boeken verrast worden door een compleet ander setting in het verhaal.
Het alter ego van Joost, de rechercheur Rus van Sint Annaland, wil met de blik van vandaag een eeuwenoud misdrijf oplossen. Zijn hoofdpersoon in het boek betreft een beroemd glaskunstenaar, die vanwege zijn vernieuwende ideeën door de zittende, conservatieve en heersende klasse wordt dwarsgezeten, gepest, alsmede van diefstal van een kostbaar stuk wordt beschuldigd. Het dieptepunt in deze geschiedenis is, dat de echtgenote daarbij om het leven komt. Rus wil dit misdrijf oplossen en op die manier de hoofdpersoon rehabiliteren, hetgeen hem ook lukt. Maar dan..., dan schrikt Rus plotseling ‘wakker’ en blijkt dat het allemaal maar een droom is. Terug in de wereld van vandaag rijdt hij naar huis en mijmert over het schrijven van een boek, een boek waarin de lezer zal worden meegenomen in de historie en een tijdsperiode waarin de inquisitie hoogtij vierde en de gerechtigheid op een laag pitje stond. Het boek dat door Joost is geschreven en nu verschenen is.

Op zaterdag 17 oktober werd het nieuwe boek bij Boekhandel Verkaaik gepresenteerd. Evenals het vorige boek is dit boek uitgeven door Uitgeverij Paragraaf van Bart Jansen.
Voor de lezers die het oeuvre van Joost niet compleet hebben, zijn zowel de schrijver als de uitgever benieuwd of er lezers zijn die het alsnog compleet willen hebben. Indien voldoende reacties binnenkomen zal Uitgeverij Paragraaf overwegen de oude titels te heruitgeven. Belangstellenden kunnen hun wensen kenbaar maken bij de schrijver, de uitgever of Boekhandel Verkaaik.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant