Afbeelding

Weerbaarheidstraining Wie ben ik?

Algemeen 253 keer gelezen

In de leeftijdscategorie 12-16 jaar zijn jongeren bezig om zich te identificeren. Met andere woorden ze zijn bezig om zichzelf te vinden. De mening van anderen is hierbij heel belangrijk waardoor ze makkelijker te beïnvloeden zijn. Op deze leeftijd hecht een puber meer waarde aan wat zijn “vrienden” vinden dan wat hun ouders belangrijk vinden.

Herkent u dit? of heeft u de indruk dat uw zoon of dochter zich te veel laat beïnvloeden door zijn “vrienden”. Dan is deze training wellicht iets voor uw zoon of dochter. In opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee organiseert Zijn Jongerenwerk een weerbaarheidstraining Wie ben ik voor jongeren in de leeftijd 12-16 jaar.

Bij Wie ben ik is er gekozen voor de methode NLP. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen. Met NLP gaat uw zoon of dochter aan de slag met hoe hij/zij denkt, handelt, voelt, communiceert voor impact heeft. Er wordt gewerkt aan bewustwording van het eigen handelen. Hierdoor krijgt hij/zij een andere kijk op hoe hij/zij handelt en wat eventueel beter werkt.

Het doel van het programma is, de jongere inzicht in zichzelf te geven. Hoe kijkt hij/zij naar de wereld, waar liggen zijn/haar grenzen, hoe gaat hij/zij om met groepsdruk en welke hulpbronnen heeft hij/zij die ze kunnen inzetten op hun weg naar volwassenheid.  Zijn jongerenwerk geeft deze interactieve training waarbij de nadruk ligt op veiligheid en persoonlijke ontwikkeling. Er wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen zoals kringgesprekken, samenwerkingsopdrachten en creatieve opdrachten. Op 3 november is er een informatieavond. Deze start om 19:30 tot ongeveer 21:00 uur. Vanwege COVID-19 vragen wij u om aan te melden gezien het aantal beschikbare plekken.

Voor informatie of aanmelden mail naar: h.stam@zijngo.nl
Er zijn geen kosten verbonden aan deze training daar hij wordt gesubsidieerd door de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant