Rugbyers zetten na rust wedstrijd naar hun hand

Algemeen 191 keer gelezen

Regen, wind, modder, 30 knappe mannen en een ovalen bal. Juust, er werd zondag door de Batavieren weer geknald.

Afgelopen zondag speelden de rugbyers van Flakkee hun eerste thuiswedstrijd. Te gast in Gouda bij de clusterpartner waren de heren van URC 5, een mix van ervaren oudere heren en jong talent, net als de Batavieren dus.

De Utrechtenaren gingen als een speer van start en na twee net geen tries, was de derde doelpoging na een minuut of 15 raak. Het fysieke spel van de gasten was lastig vooral voor de voorwaartsen die de scrum niet goed konden houden op het modderige veld. URC wist nog een keer te scoren voordat Roy Ekkelboom de eerste vijfpunter voor de Batavieren wist te drukken. Dennis Bron converteerde netjes. Maar Utrecht sloeg meteen terug en daarna werd het een veldslag tussen de 22 meter gebieden. Aan beide kanten vielen blessures voordat Jared van Lopik met een mooie loopactie voor het eerst de thuisploeg op voorsprong zette met een nette conversie van Bron. Vlak voor rust wist URC toch nog tegen te scoren wat de stand na 40 minuten op 14-17 bracht.

Er werden wat jonge spelers ingebracht en dat betaalde zich snel uit. Floris Dullemond maakte een fraaie break en de conversie werd door Niels Ansinger netjes raak getrapt. Ook de scrums en line-outs waren nu veel vaker voor de fitte thuisploeg en URC moest het hebben van spaarzame trage aanvallen. Bron brak nog een keer door de verdediging van Utrecht en converteerde zijn eigen try, terwijl het slotakkoord voor Dullemond was die met zijn laatste try en conversie de eindstand op 35-17 bracht. Met dit resultaat hebben de Batavieren zich op de tweede plek genesteld achter koploper RC Sparta die komende zondag op bezoek komen in Middelharnis.