Afbeelding
Milou Oomens

Nacht van de nacht 2020

Algemeen 199 keer gelezen


Een maal per jaar vragen wij uw aandacht voor onnodige verlichting en 24-10-2020 is het weer zover. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens Nacht van de Nacht. Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties (NMF’s).

Honderden bedrijven en gemeenten doven de verlichting van gebouwen en reclameverlichting, dit jaar al weer voor de 16e keer. Ook op ons nog relatief donkere eiland vragen we dan aandacht om de duisternis, als kwaliteit van onze natuur te behouden, dit in een van de meest lichtvervuilde landen van de wereld. Meestal worden er leuke bijeenkomsten georganiseerd om het donker te beleven. Ook dit jaar waren er volop plannen door de N.L.G.O (Natuur en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee en NM (Natuur monumenten). 

Corona is echter de grote spelbreker dit jaar, bijeenkomsten met meer dan 30 personen zijn niet toegestaan. Voorlopig schuiven we onze plannen door naar volgend jaar. Maar laten we het doel niet uit het oog verliezen, Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dit overvloedig licht wordt lichtvervuiling genoemd. Vaak brandt het licht ook nog eens onnodig. Denk aan sportvelden, wegen, kassen, garages, monumenten, parkeerterreinen en reclameborden. 

Doof zoveel mogelijk verlichting, dat kan bijvoorbeeld uw tuin verlichting zijn. Naast een mooiere sterrenhemel is het ook beter voor (nacht)dieren en de gezondheid van mensen. Wij rekenen op uw medewerking.

Namens de N.L.G.O.Peter Jelier


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant