Vier weken lang hebben de cursisten zich op maandagochtend verdiept in de digitale overheid.
Vier weken lang hebben de cursisten zich op maandagochtend verdiept in de digitale overheid.

Vier cursisten ronden met succes cursus Digisterker af

Algemeen 237 keer gelezen

Middelharnis – Maandag 5 oktober werd in de bibliotheek van Middelharnis aan 4 cursisten van de cursus Digisterker het certificaat uitgereikt. Vier weken lang hebben de cursisten zich op maandagochtend verdiept in de digitale overheid. 

Kristi Okker, coördinator digiTaalhuis voor Goeree-Overflakkee: ‘Na de lock-down in het voorjaar konden we pas in september weer starten met een klein groepje cursisten. De animo voor deze cursus blijft onverminderd hoog, want de overheid blijft steeds meer diensten digitaliseren. Een afspraak maken, toeslagen aanvragen, het gaat allemaal steeds via internet. Dan is het handig als je weet hoe je daar veilig mee om kunt gaan. Tijdens de cursus Digisterker wordt hiermee geoefend en kunnen mensen dit leren.’

In 4 weken tijd behandelde docent Harmke Spoelman iedere week een ander onderwerp. Stap voor stap leerden de cursisten zo omgaan met de digitale overheid. De cursisten leerden onder andere wat een DigiD precies is, hoe je deze kunt aanvragen en veilig kunt gebruiken. Maar ook hoe je algemene informatie kunt vinden en hoe je kunt inloggen op Mijn pagina’s, zoals Mijn SVB en Mijn Toeslagen. Een aparte les werd besteed aan de website van de gemeente. Voor het eerst werd tijdens de cursus Digisterker ook aandacht besteed aan het nieuwe donorregister van de overheid.

De cursus Digisterker is onderdeel van het aanbod van het digiTaalhuis Goeree-Overflakkee en wordt gratis aangeboden. Alle onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus staan beschreven in het werkboek dat iedere cursist ontvangt. Zodat thuis alles nog eens goed kan worden nagekeken.

De eerstvolgende cursus start op dinsdag 3 november. Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht op www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl onder het kopje Volwassenen of aan de balie van de bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant