Afbeelding

Opening kinderboekenweek op de J.C. van Gent!

Algemeen 176 keer gelezen

Woensdag 30 september is de Kinderboekenweek begonnen. De start van een week vol met activiteiten rondom kinderboeken. Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van de geschiedenis. Het thema dit jaar is “ En toen.?

Tijdens deze Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen de geschiedenis tot leven. Door het lezen van boeken komen we van alles te weten over de Oudheid, we lezen spannende verhalen over ridders en over de Middeleeuwen en ook leren we over de Eerste Wereldoorlog en over de Grieken en Romeinen. Dit jaar was er op de J.C. van Gent helaas geen grootse opening op het plein door de corona maatregelen maar in plaats daarvan werden alle groepen bezocht door Professor J. Geinstein die een grote gelijkenis vertoonde met meester Albert…

Deze verstrooide professor was uit een tijdmachine gestapt en op de JC van Gent terechtgekomen bij de kleutergroepen. De kleuters vonden het gezellig dat deze professor op bezoek kwam en ze wisten hem al heel veel te vertellen over de dino’s! Ze zongen een liedje over dino’s en ze lieten trots zien dat ze prachtige dino’s hadden geknutseld. Ook alle andere groepen werden bezocht door de professor en in iedere groep belandde de hij weerin een andere tijd. Gelukkig was de professor niet met lege handen uit de tijdmachine gekomen, alle groepen werden verrast met een boek uit de toekomst.

Natuurlijk gaan we deze boeken lekker (voor)lezen want er is deze week nog meer aandacht voor lezen dan anders! Zo wordt er in alle groepen door oudere leerlingen aan de jongerekinderen voorgelezen en gaan we de voorleeskampioen van de school kiezen. De Kinderboekenweek duurt van 30 september t/m 11 oktober.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant