Jeroen Sep werd nog gewisseld voor Ramon de Man (foto), maar ook hij kreeg zijn ploeg niet meer aan het voetballen. (Archieffoto)

DBGC geeft de punten in de eerste helft weg

Algemeen 239 keer gelezen

Oude – Tonge - DBGC is er niet in geslaagd om haar tweede competitieduel in winst om te zetten. Het verloor met 1-4 van Oostkappelle.

DBGC begon slecht aan het duel met Oostkapelle. Al na drie minuten spelen leverde Bas Mackloet een vrije bal in de opbouw in. Om dit te herstellen maakte hij een overtreding die hem direct op geel kwam te staan. Toch was de eerste grote kans van dit duel voor DBGC. Aanvoerder Tim Mackloet lanceerde Jeroen Sep. Oog in oog met de doelman schoot Sep op de keeper. Na enkele hachelijke momenten, waar het houtwerk redding bood voor DBGC, was het na twintig minuten volledig verdiend toch raak, toen Oostkapelle van net buiten de zestien raak schoot. Nog voordat er een half uur gespeeld was probeerde Martijn Bakker een slippertje achterin te herstellen. Met zijn tackle vloerde hij een doorgebroken speler waardoor DBGC met nog ruim een uur te spelen met tien man verder moest. DBGC gaf in het laatste kwartier voor de rust te veel ruimte weg en liep te veel achteruit. Dit resulteerde in drie goals voor de bezoekers waardoor de ruststand 0-4 was.In de tweede helft was het voor DBGC zaak om nog iets van dit duel te maken en de rug te rechten. Joran Maliepaard gaf met een vlammend afstandsschot het startsein, maar zijn inzet vloog via de lat over. Na ruim een uur spelen kreeg DBGC een strafschop die door Maliepaard resoluut werd binnen geschoten. In het laatste half uur creëerde DBGC enkele kansen maar bleef het 1-4.