Het was mede aan Jordy Hanenberg te danken dat WFB niet langszij kwam (Foto Fred Götzenberger)

DVV'09 in attractief en spannend duel langs WFB

Algemeen 236 keer gelezen

Ouddorp – In het eerste weekend dat er zonder publiek moest worden gespeeld, stond in de vierde klasse I de wedstrijd van WFB –DVV ’09 op het programma. Een duel dat altijd goed is voor zo’n 300 toeschouwers. Afgelopen zaterdag was de tribune bezet door zo’n 10 kijkers, die allemaal vanuit een functie bij dit duel aanwezig waren.

Door Fred Götzenberger

‘Dames en heren, van harte welkom bij dit duel’, zo begroette Arie Horstink persoonlijk de toeschouwers. De WFB- trainer was hoopvol gestemd om de 3 punten op De Kruse te houden, mede vanuit de wetenschap dat het vorige thuisduel met 4-1 werd gewonnen. Toch keek zijn team al na 3 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Een voorzet van Rolf van Putten werd door doelman Wegereef weg gestompt, waarna de bal voor de voeten van Wesley Meuldijk belandde. De aanvaller knalde de bal hard in de touwen (0-1). Toch konden de bezoekers welgeteld 3 minuten genieten van de vroege voorsprong, want toen was Rowan Breen die het leer achter Hanenberg werkte (1-1). Een spectaculair begin van beide kanten. WFB bleef de eerste 20 minuten de toon zetten, en DVV ’09 trainer John Kleijn liet regelmatig zijn ongenoegen blijken op het vertoonde spel van zijn ploeg. Breen zag een schot geblokt door Hanenberg en kort hierop zag Westhoeve zijn schot stranden op de doelman. Toch viel de treffer aan de andere zijde, toen in de 29e minuut Glenn Melissant alle ruimte kreeg van de defensie van de thuisclub en de bal langs Wegereef schoot (1-2). Horstink gaf daarna het juiste commentaar. ‘Het gaat te makkelijk’, zo sprak hij verontwaardigd. Er ontstond een aantrekkelijk duel, waarbij het spel over en weer golfde. In de 39e minuut was het balverlies van Joost van den Boogert die Rowan Breen in balbezit bracht. De doelpuntenmaker leek op weg te gaan naar zijn tweede treffer, maar uitstekend keeperswerk van Hanenberg voorkwam de gelijkmaker. Kort hierop leek DVV ’09 uit te lopen naar een 1-3 voorsprong maar de voorzet van Van Putten, werd binnen het 5-meter gebied, door de geheel vrijstaande Jurgen van Bergen hoog over geschoten. Toch werd voor rust deze stand nog bereikt toen Rolf van Putten zijn afstandsschot onder keeper Wegereef door zag schieten. WFB speelde zich in de 59e minuut echter terug in de wedstrijd. Een voorzet van Erik Tanis werd door Bryan Westhoeve binnen gegleden (2-3). Direct na de aftrap verscheen Breen voor Hanenberg maar laatstgenoemde voorkwam de gelijkmaker met een fraaie redding. DVV ’09 leek de grip op de wedstrijd kwijt te raken. Hierna lag de gelijkmaker op de schoen van Simon Bremer, hij omspeelde knap doelman Hanenberg maar toen hij de bal binnen wilde werken, tikte hij deze over de achterlijn. Hierna zag scheidsrechter Van Diest een handsbal van de zich breed makende DVV-er Van den Boogert over het hoofd en verzuimde de bal op de stip te leggen. Aan de andere kant was er een scrimmage voor het doel van Wegereef waarna deze de bal net naast zag gaan. Het bleef tot op het laatste moment spannend maar uiteindelijk zegevierde de Dirkslanders. ‘Ja, ik ben heel blij met deze overwinning’, zo gaf John Kleijn na afloop aan. ‘Vorig seizoen verloren we hier met 4-1 en nu nemen we de 3 punten mee. We wisten dat we het in de tweede helft moeilijker zouden krijgen. We hoorden hoe men tekeer ging in de WFB kleedkamer en je weet dat zij een fysiek sterke ploeg hebben. We hebben hard gewerkt maar ik vind dat wij verdiend hebben gewonnen. Arie Horstink baalde van de nederlaag. ‘Wij hebben natuurlijk veel kansen gehad op de gelijkmaker, maar de bal wilde er gewoon niet in. We komen snel achter maar herstellen ons goed. Het is dan jammer dat door een blunder van de doelman het 1-3 wordt. We komen dan nog op 2-3 en krijgen dan nog kansen op de gelijkmaker. Helaas ontbrak het ons aan geluk.’