De dames van de bieb kregen een bloemetje als waardering. Eigen foto
De dames van de bieb kregen een bloemetje als waardering. Eigen foto

Vijf jaar Bibliotheek Melishof sinds 21 september 2016

Algemeen 199 keer gelezen

Melissant - Wat op 21 september 2016 begon met een eenvoudige opzet, is nu in vijf jaar uitgegroeid tot een heuse bibliotheek. Was het eerst een boek voor een boek, nu kan er volop geruild worden.

Er is inmiddels een grote collectie ontstaan met een diversiteit aan genres; voor volwassenen en kinderen. Er is een kaartsysteem ontwikkeld door de dames van de bibliotheek en de boeken worden voorzien van een stempel.

Elke maandag van 15.00 tot 17.00 uur kan iedere inwoner van Melissant een boek komen lenen en ruilen. Vier dames zorgen ervoor dat alles netjes verloopt. Op 21 september 2020 stonden zij in het zonnetje, vanwege dit eerste lustrum. Zij kregen een mooi bloemstukje aangeboden door een bezoekster, die hiermee haar waardering toonde. Een leuke geste!

Een ieder die zijn of haar boek kwam ruilen, werd getrakteerd op thee of koffie met een lekker petit four, toepasselijk door bakker Van Harberden uit Melissant gedecoreerd, met het cijfer 5 erop.

De organisatie merkt op dat iedereen die nooit geweest is, gerust eens langs mag komen. “Lezen maakt blij. We hopen dan ook, dat we over vijf jaar het tweede lustrum kunnen vieren van de bibliotheek in Melishof.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant