Afbeelding

Vrijwilligerswerk maakt je leven zinvoller

Algemeen 173 keer gelezen

Vrijwilligerswerk is hip! Bijna één op de twee Nederlanders doet vrijwilligerswerk, of heeft vrijwilligerswerk gedaan. En steeds vaker doen mensen het vooral uit een eigen motivatie, bijvoorbeeld omdat ze nieuwe vaardigheden willen ontwikkelen, of om hun sociale netwerk uit te bouwen. Daarnaast toonden verschillende wetenschappers aan dat vrijwilligerswerk goed is voor lichaam en geest: vrijwilligers hebben minder stress en een hogere levenstevredenheid. Fantastisch toch? Denkt u nu ‘verhip, ik wil ook vrijwilliger worden’? Goeie keus! Kijk snel bij de zoekertjes hieronder!

De zoekertjes zijn geplaatst door Stichting ZIJN. Wij zetten regelmatig vrijwilligers in voor onder andere mantelzorg, eenzaamheidsbestrijding, sociaal contact, preventief huisbezoek aan 70-jarigen, activiteiten door commissies van de verschillende dorpskernen, netwerkcoach, vervoer, tuinonderhoud en nog veel meer. 

Spreekt een oproep hieronder u aan en wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Annemarie Hogenbirk (ma, do, vr) van Stichting ZIJN. Wij vertellen u graag meer. De eerste kennismaking is altijd met een medewerker van Stichting ZIJN en we blijven op de achtergrond aanwezig voor vragen en steun. Wij zoeken samen met u naar vrijwilligerswerk waar u gelukkig van wordt. Contact: 0187-483366 - email: a.hogenbirk@zijngo.nl

Voor een aanduwer…
Voor een alleenstaande man in Dirksland die zelf de grote dingen niet meer kan, zoeken wij iemand die hem op weg kan helpen in zijn tuin. Door samen het achterstallig snoeiwerk aan te pakken krijgt meneer de kans het daarna weer zelf bij te houden. Wie kan eenmalig helpen?

Voor een geduldig type…
Voor een gehuwde dame van 80+ in Ooltgensplaat zoeken wij een vrijwilligster met geduld. Mevrouw is namelijk slechtziend en hardhorend en dit vraagt wel iets van uw communicatievaardigheden. Mevrouw zou het fijn vinden als de vrijwilliger regelmatig voor de gezelligheid langs komt op de koffie of samen met haar een wandelingetje wil maken. Ook zou ze graag een keer willen shoppen. Het mooiste zou zijn als er een vriendschap ontstaat om samen meer activiteiten te ondernemen. 

Voor een inkoper…
Voor een echtpaar in Ooltgensplaat zoeken wij iemand die wekelijks de boodschappen wil doen bij de plaatselijke Coöp. Vanwege gezondheidsredenen lukt het dit echtpaar niet meer zelf. Wie komt er elke week bij de Coöp en kan wat extra boodschapjes meenemen?

Voor een gazonliefhebber…
Voor een echtpaar in Ouddorp zoeken wij iemand die zo af en toe eens langs komt om hun gazonnetje te maaien. Meneer wordt er verdrietig van het gras zo hoog te zien staan terwijl zijn tuintje er altijd netjes uit heeft gezien. Het echtpaar is op leeftijd en heeft geen kinderen die kunnen helpen. Voor wie is dit klusje zo gedaan? 

Voor een kletskous…
Een mevrouw uit Sommelsdijk van rond de 60 jaar zou graag ‘s avonds eens bezoek ontvangen voor een kopje koffie en een praatje. Overdag komt mevrouw de dag wel door maar ’s avonds voelt zich eenzaam omdat ze dan thuis blijft voor haar zieke man. Ze durft haar man niet alleen te laten en kan dus zelf niet veel ondernemen. Ze mist een praatje en wat gezelligheid. Wie gaat ’s avonds op de koffie bij mevrouw?

Voor een weekendtype…
Voor een sportieve man van rond de 60 zijn we op zoek naar een maatje om in het weekend eens een wandeling mee te maken of ergens een kopje koffie te drinken. Hij mist gezelligheid en aanspraak. Hij werkt overdag en ‘s avonds vermaakt hij zich wel. Maar in het weekend is het stil. Wie gaat er mee op stap?

Voor een hondenliefhebber…
Een oudere heer in Sommelsdijk zoekt iemand die eens een lange wandeling met zijn hondje wil maken. Dit is voor hem moeilijk gezien zijn fysieke gesteldheid. Meneer voelt zich soms eenzaam en als er na de hond uitlaten samen nog een kopje koffie gedronken kan worden zou dit voor meneer helemaal fantastisch zijn.

Voor een wandelaar…
Een oudere dame van 80 jaar in Middelharnis, zou het fijn vinden wanneer iemand samen met haar een wandelingetje op de dijk zou willen maken. Ze loopt met een rollator en is daar wat onzeker over. Ze vindt het fijn om dan ook samen een boodschapje te doen, bijvoorbeeld bij het Kruidvat. Wie wil deze dame begeleiden?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant