Afbeelding
Ellen van den Doel

Sophie en Marinda behalen assistenten diploma bij Turn2Move

Algemeen 343 keer gelezen

Na weken praktijk opdrachten uitvoeren in de les en corona tijd en een zomervakantie tussendoor, was het zaterdag 12 september eindelijk zo ver. Nog één laatste drempel te nemen, de theorietoets. Op je twaalfde een soort van examen doen is natuurlijk heel spannend. Dit bleek voor Sophie de Berg en Marinda Bechthum geen probleem. Ze hadden zich goed voorbereid en haalde goede cijfers Na het horen van deze goede score mochten zij hun diploma trots in ontvangst nemen.

Vanaf 12 jaar kunnen kinderen die daarvoor geschikt zijn mee doen met de cursus om te leren assisteren. Tijdens de cursus moeten ze 19 praktijkopdrachten uitvoeren in de turnlessen van Turn2Move. Deze lessen worden gegeven door een lesgever met een niveau 3 diploma. Onder toezicht van deze lesgever gaan ze aan de slag met een klein onderdeel van de les. Na iedere les wordt er geëvalueerd zodat ze steeds een stapje verder komen in hun ontwikkeling als assistent.

Gediplomeerde leiding
Turn2Move vindt het belangrijk dat er gediplomeerde lesgevers voor de groep staan. Het wordt lesgeven zegt het al, als lesgever breng je kinderen wat bij. Dit is niet iets wat je zo maar verzint. Didactische achtergrond is hierbij belangrijk. Ook leer je als lesgever hoe een kind zich motorisch ontwikkeld en hier op de juiste manier op in te spelen. De leeropbouw in de lessen wordt bewaakt doordat de lesgever ieder seizoen een jaarplanning maakt en daarop zijn lesvoorbereidingen afstemt. Voorop staat natuurlijk tijdens sportlessen de veiligheid. Een gediplomeerde lesgever weet de gevaren tot een minimum te beperken door kennis te hebben van de toestellen en de risico’s van een sport. Sophie en Marinda kunnen hier onder begeleiding van een niveau 3 lesgever nu op een positieve manier aan bij dragen tijdens de turnlessen van Turn2Move.

Informatie
Wilt u meer informatie over gymmen en turnen bij turnclub Turn2Move? Neem dan een kijkje op de website www.turn2move.nl . Voor vragen kunt u contact opnemen via info@turn2move.nl of bellen naar 06-30383580.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant