Afbeelding

Nieuwe – Tonge- Afgelopen zaterdag speelde NTVV het openingsduel tegen het thuisspelende Herkingen ’55.

Algemeen 319 keer gelezen

Beide ploegen begonnen aftastend aan hun krachtmeting. NTVV tekent voor het eerste echte wapenfeit als een vlot ingezette aanval eindigt bij de meegekomen back Neal Kuiper, wiens schot door doelman Verboven tot corner wordt verwerkt.

Na exact een kwartier spelen krijgen de Herkenezen een vrije trap die door Melissant met veel gevoel wordt doorgekopt naar Marco van der Velde die de bal met een vrij simpele beweging achter de verbouwereerde doelman Van der Zant tikt (1-0). Luttele minuten later wordt Gino van der Zant op de rand van de zestien meter ten koste van een hoekschop gestuit door een robuuste Herkenaar.Nick van Alphen krult de bal opnieuw met veel brille voor de goal, waarna voorstop-per Jeroen Roijers op fraaie wijze de bal via de binnenkant van de paal achter Verboven werkt (1-1). De supporters zijn al op weg naar de kantine als een afgeslagen corner van de bezoekers door de thuisformatie razendsnel wordt omgetoverd in een aanval die met het nodige fortuin arriveert bij Maikel van den Ochtend, die zijn equipe en de thuisaanhang in extase brengt door de 2-1 af te drukken.

NTVV blijft in het 2e bedrijf aanhoudend aandringen en wil koste wat kost langszij komen, maar de overtuiging en daadkracht ontbreken. Met Jesper Hanenberg voor Erik Roijers poogt coach Wim Eilander het tij te keren, maar voorin mankeert het NTVV aan vuurkracht. De zebra’s domineren wel, maar weten de kansen niet in doelpunten om te zetten. Aan de andere kant speelt Herkingen het spelletje slim en met de vereiste passie. Na een zoveelste aanval schiet de beste zebra Neal Kuiper de bal nipt over. Het lukt NTVV in de resterende minuten niet om het Herkenese bastion te slechten. De thuisploeg speelt de wedstrijd professioneel uit en pakt de eerste driepunter van deze nog prille jaargang. NTVV gaat teleurgesteld met lege handen naar huis.