Afbeelding

DVV ’09 pakt eerste 3 punten ten koste van Abbenbroek

Algemeen 214 keer gelezen

Dirksland – DVV’09 speelde zijn eerste duel uit tegen Abbenbroek.

De ploegen speelden in de beginfase wat afwachtend, maar het is, na een afgekeurde goal van Meuldijk, Van Putten die de 0-1 binnentikt. Twee minuten later wordt Van Putten in de diepte gestuurd, hij geeft de bal voor op de volledig vrijstaande Meuldijk die de 0-2 binnenschiet. Tot dan toe had Abbenbroek nog geen kans gehad. In de 26e minuut wordt een aanvaller van Abbenbroek met een bal in de diepte weggestuurd. Hij gaat alleen op Hanenberg af en schiet de 1-2 tegen de touwen. DVV laat zien dat het over veerkracht beschikt, want in de 33e minuut is het Melissant die met een ‘Bergkampiaanse’ stift de keeper verschalkt. Met deze 1-3 stand wordt de rust behaald. Na rust zien we het verwachte spelbeeld. Abbenbroek gaat wat opportunistischer spelen in de hoop dat ze de aansluitingstreffer kunnen maken. Aan de andere kant is het Meuldijk die een grote kans laat liggen. In de 66e minuut wordt door Abbenbroek een overtreding begaan op de rand 16. Van den Boogert schaart zich achter de bal en schiet de 1-4 binnen.