Keeper Johan Kroon brengt redding na een vrije trap van Marciano Ligeon (foto Peter Prins)

Flitsend begin bezorgt De Jonge Spartaan overwinning

Algemeen 236 keer gelezen

Middelharnis - Rotterdam Prinsenland vormde het eerste decor voor het competitievoetbal voor De Jonge Spartaan. Tegenstander deze middag was het ambitieuze VVOR, waar heel wat wijzigingen waren binnen de selectie.

De Jonge Spartaan startte met een wat compacte speelwijze met Tim Driece en Raoul Verolme net voor de defensie op het middenveld. Voorin speelde Norman Leune hangend op rechts. Het eerste fluitsignaal van scheidsrechter De Groot had nog maar net geklonken of Norman Leune veroverde de bal nabij de middellijn. Hij speelde de bal naar spits Michael Sloof, die de bal panklaar neerlegde voor de opkomende Tim Driece. Deze schoot de bal onberispelijk tegen het net en zo was de vroege voorsprong voor de gasten (0-1). Kort hierna was er een prima combinatie tussen Norman Leune en Pim Grootenboer. Deze bracht de bal voor het doel en Michael Sloof tekende na 6 minuten al voor 0-2. De Rotterdamse gastheren stelden hier weinig tegenover. In de 2e helft was de gevaarlijke Daniël da Cruz binnen de lijnen gekomen bij VVOR. Hij was het die na een fraaie solo de 1-2 wist te scoren. De thuisclub was nu duidelijk de bovenliggende partij, maar echt heel gevaarlijk werd het niet.Een daverend schot van Tim Driece draaide ook net naast de paal. De Ingevallen Marc Peeman zag zijn schot in de 87e minuut recht op keeper Danny Slegenhorst af gaan.