Afbeelding

Hockey Club Goeree-Overflakkee brengt het niveau van trainingen naar een hoger niveau!

Algemeen 361 keer gelezen

Maandag 7 september is hockeyvereniging HCGO begonnen met een nieuwe vorm van training voor de jeugdteams, onder leiding van dhr. Jack Jacobs van Sportpeil is de Carrousel trainingsvorm gestart. 1 van de speerpunten van het nieuwe bestuur van de club uit Middelharnis is het verhogen van het niveau van trainingen, een speerpunt wat door de leden volledig ondersteund en omarmd werd tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering. Het Technisch kader van de hockeyclub heeft professionele ondersteuning gezocht en gevonden, dhr. Jack Jacobs zal de trainers de komende periode op allerlei vlak assisteren, bijscholen en ondersteunen. Onder leiding en supervisie van Jack Jacobs werden maandagavond op een vol hockeyveld door diverse trainers & jeugdteams van HCGO leuke oefenstof afgewerkt.

Thijs Fleuren hoofd van de Technische commissie van HCGO is enthousiast over de samenwerking: "HCGO heeft door deze ontwikkeling tegen het einde van het huidig veldseizoen, een groep van meer gemotiveerde en meer gekwalificeerde trainers, een trainerscoördinator welke weet waar hij/zij op moet letten & hoe de trainers bij te kunnen staan, kwalitatief betere (techniek) trainingen voor de F tot en met de D-jeugd en Coaches welke wat beter weten waarop te focussen. De begeleiding wordt verzorgd door Sportpeil wat eind 2016 opgestart vanuit de passie voor de wijze waarop sport wordt aangeboden door de Nederlandse sport verenigingen & de manier waarop de Technische Commissies en bestuurders aansturing geven aan de sporters en het eigen Technisch Kader (de coaches en trainers) van de vereniging. Sinds 1992 is dhr. Jack Jacobs betrokken bij verschillende verenigingen (op verschillende sport niveaus & in verschillende takken van sport) hij heeft daarbij een rol mogen spelen als Technisch commissie lid (in zowel prestatiesport- als recreatiesport).

Speerpunten van de begeleidingsvorm bij Hockeyclub Goeree-Overflakkee zijn: Vormen en plezier geven en vrienden maken; omgaan met teleurstelling, frustratie en winst; met veel zin & plezier naar je eigen vereniging te gaan; contact maken met de leden. Het bestuur en technisch kader van de enige hockeyclub op het eiland Goeree-Overflakkee denkt oprecht dat de nu geboden ondersteuning tijdens de trainingen een goede aanvulling is voor de Technische Commissie van de hockeyvereniging om tot een breed gedragen visie op hockeysport + bijbehorend technisch beleidsplan te komen. de eerste stappen hieromtrent zijn inmiddels gezet.

Hockeyclub Goeree-Overflakkee is in 2012 heropgericht en nu 8 jaar later in volle ontwikkeling, om door te groeien naar een hoger niveau. Wij zijn er straks klaar voor! Komen uw kinderen ook meetrainen? De eerste proeftrainingen bij Hockeyclub Goeree-Overflakkee zijn zonder enige verplichting, inschrijven als proeflid kan eenvoudig via de website www.hcgo.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant