Burgemeester Ada Grootenboer en directeur Deltawind Monique Sweep ondertekenden het oprichtingscontract Windfonds.
Burgemeester Ada Grootenboer en directeur Deltawind Monique Sweep ondertekenden het oprichtingscontract Windfonds.

Stichting Windfonds G-O officieel opgericht

Algemeen 262 keer gelezen

Middelharnis- Vrijdag 4 september werd de Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee officieel opgericht door de ondertekening van het document door de burgemeester van Goeree-Overflakkee, Ada Grootenboer en de directeur van Deltawind, Monique Sweep.

Dit is de uitkomst van een initiatief dat in 2012 op Goeree-Overflakkee is gestart met als doel een deel van de opbrengsten van alle windontwikkelaars te delen met de omgeving. Daardoor hebben de bewoners van het eiland niet alleen de lasten, maar ook de lusten.
Vanaf 2022 zullen de eerste gelden in het Windfonds worden gestort, om te beginnen door Windpark Haringvliet-Zuid van Vattenfall en kunnen bewoners van Goeree-Overflakkee projecten indienen. Het geld wordt ingezet voor de ondersteuning van sociaal, maatschappelijk en/of duurzame initiatieven.
Dit najaar wordt de website gelanceerd waar toegelicht wordt hoe dit in zijn werk gaat. Het is de bedoeling, dat de lancering een feestelijk tintje krijgt.
De Coöperatie Windgroep Goeree-Overflakkee heeft daarmee haar laatste taak vervuld en zal komend najaar worden opgeheven.
Het bestuur en de Raad van Toezicht van de St. Windfonds Goeree-Overflakkee dankt iedereen die hier zijn/ haar steentje aan heeft bijgedragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant