Afbeelding

Wedstrijdverslag De Jonge Spartaan

Algemeen 249 keer gelezen

Zaterdag 5 september 2020 speelde De Jonge Spartaan het 2e duel van de eerste bekerronde. De eerste wedstrijd verloor de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak met 2-1 van SV Erasmus in Den Haag. Ook deze wedstrijd ontbraken weer veel potentiële basisspelers. Mede hierdoor startte Marc Peeman op het middenveld.

De Schiedamse 4e klasser begon fris en met lef aan de wedstrijd. Dit resulteerde al in de 4e minuut in de openingstreffer. Routinier Gilmar Hanst kon vrijwel ongehinderd oprukken en hij vond Stan de Bruijn. Zijn schuiver in de rechterhoek betekende al vroeg de 0-1. De thuisclub startte matig en had bijna 20 minuten nodig om een beetje in het ritme te komen. Vier corners op rij leverden echter geen gelijkmaker op. Het was juist PPSC dat in de 22e minuut via een afstandsschot van Rick Beumer op 0-2 kwam. De gastheren drongen hierna wel aan, maar van gepolijst spel was beslist geen sprake. Schoten van Marc Peeman en Michael Sloof werden gekeerd door de Schiedamse sluitpost. Ook Koen Vervloed strandde op keeper Martijn Hertog. Er ontstonden nog wel wat kansen en mogelijkheden voor De Jonge Spartaan, dat de tegenstander langzaam maar zeker terugdrong.

In de 39e minuut werd Donny Klem door Gerben Prins aangespeeld. Hij passeerde met een mooie beweging keeper Martijn Hertog en bracht met een koele schuiver de stand terug tot 1-2. Kort voor rust schoot Michael Sloof tot twee keer toe net naast. Foutief uitverdedigen door Pro Patria Stormvogels stelde Michael Sloof in de extra tijd van de eerste helft in de gelegenheid de gelijkmaker langs de Schiedamse sluitpost te schieten. Zo gingen de spelers thee drinken met een 2-2 ruststand.

Norman Leune kwam na rust in het veld voor Michael Sloof en Marc Peeman schoof een linie op. Een schietkans voor Rick Beumer werd gepakt door keeper Johan Kroon. In de 51e minuut soleerde Tim Driece door de Schiedamse verdediging. Zijn prachtige lob verdween echter over de lat. Nog binnen het uur was het mooiste moment van wedstrijd te zien. Vanaf links krulde Lars Schriek de bal met veel gevoel in de rechterbovenhoek en zo kwam de Jonge Spartaan op een 3-2 voorsprong. Marc Peeman mistte een toegekende strafschop. Koen Vervloed viel vervolgens geblesseerd uit, hij werd vervangen door Martijn Groenendijk. Lars Schriek moet zich ook laten vervangen. Zo maakte de 17-jarige Tijmen Götzenberger zijn verdienstelijke debuut. De wedstrijd golfde op en neer en vroeg fysiek veel van de spelers. Het was beslist niet de beste wedstrijd van de thuisclub, maar het schouwspel vergoedde veel.

Scheidsrechter Gerard Potuijt wees na 85 minuten gedecideerd naar de stip na een overtreding van Martijn Groenendijk op Rick Beumer. Invaller Nick de Cuba schoot de bal via de binnenkant van de paal in het Spartaanse doel en zo waren beide ploegen weer in evenwicht. Hiermee was de spreekwoordelijke koek echter nog niet op. Thijmen Götzenberger ging met de bal het strafschopgebied binnen en ontweek de uitkomende Martijn Hertog. Zijn schot belandde in het zijnet. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd rukte Tim Driece mee op naar voren. Vanuit een vrijwel onmogelijke hoek wist hij vanaf rechts de bal toch in de Schiedamse doel te werken. Keeper Johan Kroon voorkwam hierna met een uitstekende redding dat de 4-4 ook nog op het scorebord kwam.

Na twee bekerduels lijkt de rol van De Jonge Spartaan in het bekertoernooi beperkt te blijven tot de eerste ronde. VV Hillebergsberg won al twee keer afgetekend. Alleen een grote zege in Rotterdam op 12 september kan De Jonge Spartaan in de volgende bekerronde brengen.

90e Tim Driece 4-3

Scheidsrechter Gerard Potuijt gaf gele kaarten aan Gerben van der Weele en Tim Driece van De Jonge Spartaan en aan Calvin Barkmeijer, Max de Bruijn en Marek de Bruijn van PPSC.