Dani slaat de winnende punten binnen.
Dani slaat de winnende punten binnen.

Softbaldames trekken ‘thriller’ naar zich toe

Algemeen 150 keer gelezen

Sportpark ‘de Koepel’ te Oude-Tonge sidderde van de spanning tijdens de wedstrijd Islanders-Stags. Deze teams gaven elkaar niks toe en pas in de laatste speelminuut, wisten de Islanders een 5-3 overwinning over de streep te trekken. 

Meteen in de eerste inning werd duidelijk dat de Islanders een geduchte tegenstander tegenover zich hadden. Voor het eerst dit seizoen moesten de Oude Tongse dames direct twee tegenpunten incasseren. De verdediging oogde wat nerveus en moest zich even herpakken. Aanvallend werd er slechts één punt tegenover gezet door de Islanders en duurde het tot de 3e inning tot zij de stand gelijk wisten te trekken. Verdedigend draaide het inmiddels weer als van ouds en pitcher Sanne Waldekker ging iedere worp nog sterker gooien. Aanvallend kregen de Islanders steeds meer grip op de pitching van de bezoekers. De overwinning hing al in de lucht, de vraag was alleen of de eindsprint nog op tijd kwam… 

Met een 2-2 tussenstand begon de laatste inning. De Islanders konden zich geen tegenpunten meer veroorloven, maar Stags gooide roet in het eten. Na twee mooie hits, wisten zij te scoren en met een 2-3 tussenstand de druk bij de thuisploeg te leggen. 

In de laatste slagbeurt lieten de Islanders een mooi staaltje vechtlust en teamspirit zien. Gerjanne Vroegindewei kwam op het honk nadat een hard geslagen bal leidde tot een veldfout. Na honkslagen van Lotte Pronk en Sanne Waldekker waren de honken vol en liep powerhitter Daniëlle Reinders naar de plaat. Een ‘alles of niets moment’. Daniëlle heeft de capaciteiten en kracht om in één keer vier punten binnen te slaan, maar een minder goed geraakte bal, zou de wedstrijd kunnen laten eindigen in een verliespot. Voor de zoveelste keer dit seizoen bleek het team op Daniëlle te kunnen rekenen. Met een machtige klap, sloeg zij de bal naar het outfield, waar deze doorrolde tot het hek. Drie punten liepen hier op binnen, de wedstrijd was gespeeld. 

Mooi in deze wedstrijd was dat, ondanks de spanning, de sfeer tussen de speelsters van beide teams prima en zeer sportief bleef. Daarnaast hebben alle Islandersdames mooie dingen laten zien. Zo waren er o.a. weer prachtige vangballen van Esmee de Keizer en Jessica Vuerhard, mooie honkslagen en goede veldacties te zien. Sanne pitchte de hele wedstrijd en zette, samen met catcher Dorien Verhagen, zes strikeouts op haar naam. Beste slagvrouw was Daniëlle Reinders 1.000 (een tweehonkslag en een driehonkslag). 

Volgende thuiswedstrijd: Woensdag 9 september, 19:00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant