Afbeelding

Beleef Sommelsdijk met monumentendag

Algemeen 206 keer gelezen

Sommelsdijk– Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is tijdens Open Monumentendag, zaterdag 12 september, een echte plek van plezier met veel “leermonumenten” conform het landelijk thema. Er zijn rondleidingen door oud Sommelsdijk, kinderspelletjes en kruukplaetjes worden gebakken.

Het bestuur en de vrijwilligers van het Streekmuseum hebben de activiteiten dit jaar afgestemd op de Corona maatregelen. 

Rondleidingen door Sommelsdijk
Dit jaar geen rondleidingen in het museum, maar juist buiten. Maar liefst 5 rondleidingen worden gegeven door enthousiaste vertellers. Elke rondleiding duurt ongeveer 2 uur en vliegt voorbij. De gidsen zijn Corné Hollaar en Bertrand van den Boogert. De tijden van de rondleidingen zijn: 9:30 uur, 10:15 uur, 12:30 uur, 13:15 uur en 15:15 uur. Kosten bedragen 5 euro per persoon inclusief een versnapering in het museum. Na een rondleiding ben je stukken wijzer geworden over de rijke historie van Sommelsdijk en Goeree-Overflakkee. Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven en ga je de omgeving met andere ogen bekijken.

Kinderspelletjes
Ook aan de kinderen is gedacht. Ouders zijn misschien de rondleiding aan het volgen, terwijl de kinderen ouderwetse spelletjes kunnen spelen in de Kerkstraat. Spijkerpoepen, snoep happen, ezeltje prikje en ga zo maar door.

Museum
En uiteraard is het museum zelf open. Van 10:00-17:00 uur. Het entree van het museum is zaterdag 12 september voor de helft van de prijs. Kinderen mogen gratis naar binnen.

Het is een gevarieerd museum voor jong en oud. Proef de sfeer van lang vervlogen tijden en maak een tijdreis door tweeduizend jaar eilandgeschiedenis.

Aanraders zijn de met de landelijke filmprijs genomineerde Virtual Reality beleving over de watersnood, de stijlkamers en als topper de grootste middeleeuwse muntenschat van Nederland.

Ook de museumwinkel is tegenwoordig een aanrader! In de museumwinkel zijn tal van Flakkeese souvenirs te koop. Leuk om cadeau te geven! Met de aankoop steunt u het museum eilandverhalen te vertellen en door te vertellen.

Joodse expositie
De naastgelegen Hervormde kerk is ook geopend en daar is een foto-expositie over de Joden. Drie verhalen worden voorgelezen: 11:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur. In het museum wordt ook aandacht besteed aan de Joodse verdwenen gemeenschap. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant