Lotte Pronk was zowel aanvallend als verdedigend 'on fire' in Rijswijk.
Lotte Pronk was zowel aanvallend als verdedigend 'on fire' in Rijswijk.

Ruime zege softbal dames

Algemeen 349 keer gelezen

Een zonnig Rijswijk was het decor van de 5e competitiewedstrijd voor de softbalster van de Islanders. Islanders, dit jaar gepromoveerd naar de 3e klasse, was te gast bij het altijd gezellige en sportieve Red Lions. Deze bleken op deze dag niet tegen de Islanders opgewassen en moesten een 0-23 nederlaag incasseren.

Al in de eerste slagbeurt werd de wedstrijd beslist. Het negental van Red Lions had nog wat moeite met de controle van de pitching en op slagballen werd flink uitgehaald door de Flakkeese dames. Naast mooie basehits waren er tweehonkslagen van Anouk Markesteijn, Sanne Waldekker, Daniëlle Reinders, Gerjanne Vroegindewei, Dorien Verhagen en Lotte Pronk. Laatstgenoemde verkeerde in bloedvorm en zette ook nog een driehonkslag op haar naam.

Als ‘catcher-in-opleiding’ liet Lotte haar teamgenoten verbaasd staan over de enorme groei die ze doormaakt achter de plaat. Niet alleen stuurde en ondersteunde ze haar pitchers hiermee enorm, ook wist ze lopers op de honken goed onder druk te zetten.

Pitchers Daniëlle Reinders en Daniëlle Casteleijn kregen beide slechts 1 honkslag tegen. Daniëlle Casteleijn schreef nog een mooi dubbelspel op haar naam met een vangbal en een veldactie.

Buitenveldster Jessica Vuerhard liet zien zich steeds meer thuis te voelen in de softbalsport. Overtuigend eiste ze hoog geslagen ballen op en maakte zo twee prima vangballen. Monique van der Windt debuteerde op het tweede honk en wist meteen een assist op haar naam te zetten.

Beste slagvrouwen waren vandaag Lotte Pronk, Daniëlle Reinders en Dorien Verhagen, allen met 1.000. We bedanken invalcoach Paul voor de begeleiding. Woensdag spelen de dames om 18:30 thuis tegen Hellevoet Athletics.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant