In juli 1820 is de kerk officieel in gebruik genomen, wat betekent dat de kerk dit haar zijn 200-jarig bestaan herdenkt!
In juli 1820 is de kerk officieel in gebruik genomen, wat betekent dat de kerk dit haar zijn 200-jarig bestaan herdenkt!

Open Monumentendag 2020: 200 jaar kerk Herv. Gemeente

Algemeen 219 keer gelezen

Stellendam - In het kader van Open Monumentendag is de kerk van de Hervormde Gemeente Stellendam (Bosschieterstraat 4) op zaterdag 12 september 2020 van 9.30 uur tot 15.00 uur geopend voor bezoek.

De kerk is een rijksmonument, waarvan met de bouw gestart is in 1819. In juli 1820 is de kerk officieel in gebruik genomen, wat betekent dat de kerk dit haar zijn 200-jarig bestaan herdenkt!

Tentoonstelling
In de oude consistorie van de kerk is op Open Monumentendag een tentoonstelling te zien zijn van foto’s en voorwerpen die betrekking hebben op het 200-jarig bestaan. Op de beamer draait de gehele dag een presentatie over de 200-jarige geschiedenis van de kerk en van de gemeente.

Tabernakel
In de kerk staat tevens een maquette van de tabernakel, welke door leden van de kerkelijke gemeente is gemaakt.

Kerkorge
Ook zal het kerkorgel gedurende de dag door diverse organisten worden bespeeld.

Plein
Op het plein voor de kerk is er verkoop van tweedehands boeken, gebakken vis, oliebollen, cake, advocaat en andere lekkernijen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant