Vanwege corona-beperkingen niet groot opgezet, maar wel lekker. Muzikaal omlijst door het Flakkees duo Jut en Juul start het feest 13 uur.
Vanwege corona-beperkingen niet groot opgezet, maar wel lekker. Muzikaal omlijst door het Flakkees duo Jut en Juul start het feest 13 uur.

Bûûtenkoken op de Bûûtenplaets 13 september

Algemeen 220 keer gelezen

Net achter de Volkeraksluizen, op de route tussen Rotterdam en Antwerpen komt alles en iedereen voorbij. Recreatiegebied de Galathese haven krijgt steeds meer vrienden. Zondag 13 september organiseert de natuurspeeltuin buutenkoken.

Food-truck-festival zou je het kunnen noemen. "Maar dan zonder wielen", aldus een van de deelnemers, Denise van den Iersel. "ik vond koken zo leuk dat ik me omgeschoold heb van chemisch laborante tot chef-kok’. Haar cateringbedrijfje gaat voor eerlijk eten ‘de herkomst van wat er op je bord ligt is belangrijk’ vindt ze ‘ik ga een hele speciale hamburger maken deze keer."

Dat lekker eten ook gezond kan zijn wordt aangetoond door de ‘Sugarfighters’. Samen met de deelnemers maken ze lekkernijen waar je niet dik van wordt. Bij een zomerse dag hoort een ijsje van Pollies en de verbinding met een ander, in populariteit groeiend vakantie-eiland; de Dominicaanse republiek, wordt gelegd met de taarten van Carmen Lebron.

Vanwege corona-beperkingen niet groot opgezet maar wel lekker. Muzikaal omlijst door het Flakkees duo Jut en Juul start het feest op zondag 13 september om 13 uur.

De Buutenplaets ligt aan de Mariadijk in Ooltgensplaat en de toegang is gratis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant