Afbeelding

Aantal faillissementen gedaald in juli

Algemeen 229 keer gelezen

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in juli 27 bedrijven minder failliet verklaard dan in juni, meldt het CBS. Het aantal faillissementen in juli was het laagste aantal na april 2000.

Trend na september 2018 nagenoeg vlak
Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen (exclusief eenmanszaken) fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. In mei 2013 piekte het aantal, voor zittingsdagen gecorrigeerd, uitgesproken faillissementen (816). Vervolgens is sprake van een dalende trend tot oktober 2018. Sindsdien is de trend redelijk vlak. In juli 2020 werd met 204 het laagste aantal faillissementen gemeten na april 2000.

Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in juli 193 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 39. Dat zijn er 22 minder dan in juni.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in juli de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Week 32: 41 faillissementen
Het aantal faillissementen van bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in week 32 (3 tot en met 9 augustus) kwam uit op 41. Dat waren er 5 minder dan in week 31. Daarnaast gingen er 4 eenmanszaken failliet in week 32, 2 minder dan in week 31. Tot en met week 32 zijn er in totaal 2.225 bedrijven (inclusief eenmanszaken) failliet gegaan, 81 minder dan vorig jaar in dezelfde periode.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant