Afbeelding

Midzomer Sinterklaas op pad - Ruim 2000 kwetsbare kinderen ontvangen verrassingsdoos

Algemeen 201 keer gelezen

Voor 2214 kinderen in Nederland en enkele Europese landen kwam pakjesavond geheel onverwacht toen een doos vol met lekkernijen, leuke spulletjes en speelgoed onlangs bij hen persoonlijk werd afgeleverd door medewerkers van Europa Kinderhulp. Dit initiatief ontstond toen duidelijk werd dat de kinderreizen dit jaar (voor het eerst in 60 jaar) vanwege de coronacrisis niet door konden gaan.

Zomer zonder vakantie
Normaal gesproken zouden deze kwetsbare kinderen, die onder sociaal en/of financieel moeilijke omstandigheden leven, deze zomervakantie bij hun Nederlandse vakantiegezin op vakantie komen. Voor de kinderen die op vakantie komen via Europa Kinderhulp is de vakantie bij hun gastgezin een ‘oplaadmoment ’ voor het hele jaar. Ze kijken er een heel jaar naar uit om die paar weken onbezorgd kind te kunnen zijn en warmte en aandacht te krijgen.

From Holland with Love
Toen de coranacrisis een streep door de kinderreizen trok, ontstond vrijwel meteen het idee dat als de kinderen niet naar hier kunnen komen de stichting Europa Kinderhulp toch iets voor hen wilde doen om hen te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Een verrassingsdoos vol lekkernijen, leuke (toilet)spulletjes en spelletjes bezorgen bij de kinderen thuis, zodat ze toch een beetje het vakantiegevoel krijgen, dat was het idee. Een team van tientallen vrijwilligers sloeg de handen in elkaar en startte de actie ‘From Holland with Love’. Er was veel animo voor de actie en uit het hele land kwamen spullen en donaties om de dozen te vullen. Zodat er na anderhalve maand voldoende ingezameld was om maar liefst 2214 dozen te kunnen vullen. In juli zijn de dozen met o.a. pannenkoekenmix, stroopwafels, douchegel en speelgoed bij de kinderen thuisbezorgd. Totaal verrast en vol ongeloof werden de dozen in ontvangst genomen. Sommige kinderen gilden van blijdschap en plezier of riepen dingen als: “Kijk mama dit zit er ook in …!”

Maak het verschil in het leven van een kind
Mede dank zij de inzet van zoveel vrijwilligers van Europa Kinderhulp is deze unieke ´Sinterklaas´ actie tot stand gekomen. Het was een enorme klus maar het resultaat is meer dan hartverwarmend. Europa Kinderhulp hoopt volgend jaar weer alle kinderen op vakantie te kunnen laten komen en nog veel meer vakantieouders te vinden. Want juist nu is gebleken hoe hard en hoeveel kinderen dit nodig hebben. Wil jij ook vakantieouder worden en het verschil maken voor een kind? Kijk voor meer informatie of meld je aan via www.europakinderhulp.nl, doneren kan ook via deze website.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant