Afbeelding

11 en 12 augustus schilderen met Cris Vaudo

Algemeen 290 keer gelezen

Regionaal - Volwassenen kunnen in de maand augustus terecht bij de SummerAcademy van de bibliotheek; korte workshops over diverse uiteenlopende onderwerpen. De workshops worden zoveel mogelijk buiten en “coronaproof” georganiseerd. Zo kun je meedoen met een schilderworkshop van Cristina Vaudo.

Cristina, wat kun je ons vertellen over deze workshops? 
"Door de Corona tijd waren we genoodzaakt meer thuis te zijn. Het viel mij op dat “klein” alledaagse dingen grotere betekenissen kregen. De tuin met zijn planten en bloemen, maar ook de vogels die zo nu en dan voor levendigheid zorgden. Mooi, fragiel licht en wendbaar zijn tuinvogels, pikkend aan zaden en drinkend uit de vogelbak.

Neem een foto mee van de vogel die je wilt schilderen of gebruik een afbeelding die ik meeneem. Eerst gaan we schetsen op een canvas doekje. Daarna inschilderen met acryl. Laag over laag, mengen op het doek: nat in nat.
Deze technieken leer je al doende. Kom je vast te zitten dan help ik je verder."

Waar kan ik terecht?
Hoe leuk is het om in de vakantie iets samen met je kind te ondernemen? Dinsdag 11 augustus kun je samen aan het werk, met je kind of kleinkind bij de Houten Kaap in Ouddorp. Je schildert samen een vogel, ieder op zijn eigen schilderdoekje.

En op woensdag 12 augustus kun je terecht op het plein voor Cultuurhuis Nieuwe Veste. Deze dag is de workshop voor volwassenen. Je hebt geen ervaring nodig voor deze workshop. "Het is voor groen en rijp, beginners of gevorderden."

Kan ik na deze workshop verder met schilderen?
Ja! Wanneer je na deze workshop de smaak te pakken hebt, kun je dit najaar nog meer schilderen. Ik geef namelijk drie schilderworkshops. Je kunt zowel de hele reeks volgen of kiezen voor een losse workshop:
Donderdag 5 november: Stilleven schilderen
Donderdag 12 november: Landschap schilderen
Donderdag 19 november: Portret schilderen

Maar eerst hoop ik jullie volgende week te zien in Ouddorp en/of Hellevoetsluis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant