Mister Voedselbank, Jaap Bakelaar (l), toont de nieuwe stellingen aan de leden van Kiwanis: Dick Vroegindeweij en  Patrick van den Boogert.
Mister Voedselbank, Jaap Bakelaar (l), toont de nieuwe stellingen aan de leden van Kiwanis: Dick Vroegindeweij en Patrick van den Boogert.

Kiwanis schenkt €1500 aan de Voedselbank

Algemeen 135 keer gelezen

Middelharnis- Corona gooide roet in het eten van de serviceclub Kiwanis. Hun vergaderingen konden niet doorgaan, evenementen dus niet georganiseerd. Maar het ergste was: hun doelstelling, financiële ondersteuning van goede doelen, kon op geen enkele wijze gerealiseerd worden.

Kiwanis is een wereldwijde organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld en met name de positie van kinderen. Hun motto is dan ook: ‘Serving the Children of the World’. De afdeling Goeree-Overflakkee bestaat uit 22 leden, die allemaal ondernemer zijn. Om hun doelstelling waar te maken worden ieder jaar diverse evenementen georganiseerd. De leden werven sponsors uit hun netwerk, waardoor aanzienlijke bedragen uit de georganiseerde activiteiten worden gegenereerd. Bekende evenementen zijn de drive-in bioscoop, de Barralrace, de 4x4 Beach Day en de jaarlijkse Haringparty. Met de opbrengsten zijn al vele, regionale organisaties gesteund, zoals het KDC De Regenboog, de Kinderboerderij Hernesseroord en Kinderen in Beweging.

Geen evenementen, geen geld voor goede doelen. Maar bij de leden gaf dat een onbevredigend gevoel. Daarom werd besloten een daad te stellen. Uit de reserves is een bedrag van €1500 geschonken aan de Voedselbank. De gift kwam op het juiste moment. In de centrale loods van de Voedselbank aan de Oostplaatseweg is kortgeleden extra opslagruimte gehuurd. Om alles overzichtelijk op te slaan zijn grote, robuuste stellingen nodig. Deze zijn nu aangeschaft met de gift van Kiwanis. Zo helpt de ene charismatische instelling de andere. Beiden met de doelstelling de wereld een beetje beter te maken.

Uit de krant

Uit de krant