Afbeelding

UFA sorteert voor de markt

Algemeen 262 keer gelezen

In de visafslag van Stellendam (United Fish Auctions) is van oudsher een zeeflijn voor garnalen aanwezig. Aanvoerders bieden deze culinaire delicatesse, die bekend staat om zijn bijzondere smaak, aan bij de zeeflocatie waar de maatse garnalen uit de partijen worden gesorteerd, waarna deze beschikbaar zijn voor de markt.

Door de toenemende vraag vanuit de markt naar sortering in verschillende grootte-klasses, heeft UFA besloten om een nieuwe meertrapszeef te plaatsen en de volledige garnalenruimte te optimaliseren.

Na een intensieve marktoriëntatie waarbij gekeken is naar functionele logistiek, moderne technologie, hygiëne- en duurzaamheidsaspecten, is de verbouwing het afgelopen jaar gerealiseerd.

UFA beschikt nu over een moderne faciliteit waarbij rekening is gehouden met toekomstige hygiëne-en klimaateisen, optimale werkomstandigheden en uitbreiding van de activiteiten.

Vorige week is de nieuwe garnalensectie opgeleverd en deze week zijn de eerste garnalen in drie grootte-klasses gesorteerd en geleverd aan de kopers.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant