Afbeelding

Vrienden Zuidwester €3000 tegen eenzaamheid ouderen

Algemeen 214 keer gelezen

Stichting Vrienden van Zuidwester heeft een bedrag van €3000,- ontvangen om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar om iedereen mee te laten doen in de samenleving waardoor niemand zich buitengesloten voelt. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder deze doelgroep te verminderen.

In Nederland waren voor de coronacrisis al veel ouderen die zich eenzaam voelden. Op dit moment treft de coronacrisis deze doelgroep nog steeds zwaar.

Zij kunnen weinig tot geen bezoek ontvangen, en alle groepsactiviteiten die normaal gesproken georganiseerd worden, gaan niet door.
Vrienden van Zuidwester zetten alle zeilen bij om op een andere manier verschillende activiteiten door te laten gaan, zodat er voor de ouderen tijdens de zomermaanden toch momenten van contact met anderen zijn.

Van juli tot en met september organiseren de Vrienden van Zuidwester muzikaal vakantievertier voor de oudere cliënten van Zuidwester. Hugo Franks, Patricia Foort, Tijl Damen, Clown Jip en Happy Kidsentertainers gaan voor deze doelgroep buitenoptredens verzorgen. Daarnaast kunnen de cliënten ook genieten van het rondtrekkende draaiorgel langs de verschillende locaties.

Cliënten van Zuidwester gaan dankzij deze mooie schenking van Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Oranje Fonds een leuke vakantieperiode tegemoet!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant