Afbeelding

Ladies League Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden zaterdag 4 juli

Algemeen 490 keer gelezen

 Zaterdag 4 juli stond de vlucht uit Peronne op het programma voor de Ladies League, maar vanwege de slechte weersomstandigheden werd de vlucht uitgesteld naar zondag 5 juli. Om 11.45 uur konden de duiven los. 7 dames hadden in totaal 25 duiven ingekorfd. Onder deze dames de 14-jarige Annemiek Tiggelman uit Middelharnis. 

Door Sonja Hagens

Annemiek had 4 duiven met “roze” ringen mee en ze had er maar liefst 3 in de prijzen. (prijs 1-3-4) Haar eerste duif, de 19-7006447, maakte eerst nog een paar ererondjes rond het hok alvorens hij om 14.02.05 uur landde op de klep van “Knor”, waar de concurrentie hoog is. (Broer en zus Tiggelman beoefenen hier de duivensport) “De vale”, zoals Annemiek hem noemt, kwam meestal als laatste thuis en tijdens het wachten op de duiven dacht ze nog bij zichzelf “Wanneer zou de vale thuis komen? Eéns moet hij toch wel vroeg vliegen?”

Deze duif is een vale weduwnaar, die Annemiek vorig jaar kreeg van haar broer Corjan. De vader van deze duif is een kruising van Mick Hameeteman en opa van der Weide (de opa van Annemiek) en de moeder is van Luud Barendrecht. Deze duif komt uit het super kweekkoppel van Luud. De tweede plaats was voor Sonja Hagens uit Achthuizen.

De ereprijzen van deze week:
Prijs 1: Annemiek Tiggelman - Bon Slagerij van Zuidland
Prijs 5: Roos Doorn - Bon Bakkerij Koese
Prijs 6: Jozien Wijnties - Bon Biedermeier Expresse

Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant